Hiszpańska Paella Sarasota

Hiszpańska Paella Sarasota
Przepis na hiszpańską paellę Sarasota może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 736 kalorii, 64G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $5.55 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, groszek, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć klina cytrynowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Hiszpańska Paella, Paella W Stylu Hiszpańskim, oraz Hiszpański Makaron Paella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Bulion-dodać 3 3/4 szklanki bulionu z kurczaka, szafran i liść laurowy i doprowadzić do średniego ciepła. I gotować na wolnym ogniu. Doprowadzasz go do wrzenia tuż przed dodaniem go do ryżu.Baza mięsno-warzywna-teraz na największej patelni dodaj oliwę z oliwek i doprowadz do średniego ciepła. Wysuszyć kurczaka, a następnie patelni sear kurczaka, aż złoty kolor brązowy, to zajmie tylko kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
SzafranSzafran
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć na talerz i przykryć.Następnie dodać chorizo, wieprzowinę i szynkę. Gotować, aż gotowane przez około 5-7 protokół. Następnie prawo na górze tych mięs, dodać czosnek, cebula, scallion i gotować kolejne 3-4 minut, aż cebula zacznie mięknąć.Teraz na górze na mieszaninie warzyw, dodać duże krewetki i saute tylko 2-3 minut, aż krewetki po prostu zacząć się różowy. Następnie wybierz krewetki i ustaw na bok z kurczakiem.Ryż-po pierwsze, doprowadzić bulion z kurczaka do wrzenia na minutę lub dwie przed dodaniem go do ryżu i nie zapomnij usunąć liść laurowy teraz dodać ryż do patelni i wymieszać do pokrycia go dobrze z warzyw oleju, chorizzo, szynka i wieprzowina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Posypać natką pietruszki, dodać bulion z kurczaka, wino, sok z cytryny, groszek, sól i pieprz do smaku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do średniego / średnio wysokiego ciepła i gotować, odkryte mieszając od czasu do czasu około 10-15 minut. Nadal będzie trochę płynu na patelni, jeśli nie, po prostu dodaj trochę więcej bulionu z kurczaka, nie chcesz spalić na dnie.Kurczak z krewetkami-zwróć kurczaka i krewetki do ryżu i Zakopaj je w ryżu.Owoce morza --
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać małże, małże i dorsza do ryżu ponownie pchając je lekko w ryżu, aby wchłonąć wszystkie smaki. Lubię je wepchnąć, więc kiedy się otwierają, otwierają się na zewnątrz (po prostu wygląda ładniej). Sprawdź jeszcze raz poziom rosołu. Nie chcesz soupy, ale chcesz trochę wilgoci.Wykończenie - Dwie wersje. Niektórzy wolą piec go w 325, aby zakończyć gotowanie owoców morza. Wolę po prostu przykryć mój na piecu, dopóki owoce morza nie zostaną zrobione. Około 10-15 minut. Podoba mi się metoda pieca dla ułatwienia, ale możesz użyć dowolnej metody, która działa dla ciebie dobrze. Usuwam go z ognia i po prostu pozwalam mu odpocząć kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Udekorować klinami cytrynowymi, wycisnąć kilka na wierzch i trochę posiekanej pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6
Podawać z ładną sałatką side, z hiszpańskimi smakami oliwek, pomidorów, czerwonej cebuli, może niektóre karczochy serca i cytryny vinaigrette i masz niesamowity obiad. Wiem, że jest wiele kroków, ale jest to całkowicie warte każdej minuty. Po prostu poświęć trochę czasu, aby przygotować wszystko z wyprzedzeniem, a następnie jest to tylko kwestia złożenia tego wszystkiego w całość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trójkolorowe Chipsy TacoTrójkolorowe Chipsy Taco
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Składniki

3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborioryż arborio1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki8871 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka, czasami używam trochę więcej rosołu (zapas, jeśli masz domowy byłby jeszcze lepszy)rosół z kurczaka, czasami używam trochę więcej rosołu (zapas, jeśli masz domowy byłby jeszcze lepszy)12małże, cherryston jeśli to możliwe mój facet owoce morza zawsze je dla mnie wyczyści (dobrze spłukane w patelni z wodą)małże, cherryston jeśli to możliwe mój facet owoce morza zawsze je dla mnie wyczyści (dobrze spłukane w patelni z wodą)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.dorsz, pokrojony na duże kawałki (można też użyć halibuta, każdej twardej białej ryby)dorsz, pokrojony na duże kawałki (można też użyć halibuta, każdej twardej białej ryby)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanatka pietruszki, posiekananatka pietruszki, posiekana2Batoniki toffi Heathsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szynka, pokrojona w kostkę nie kostka zbyt drobno (grubość 1/4 cala, i tak znowu, tylko kawałek z delikatesów)szynka, pokrojona w kostkę nie kostka zbyt drobno (grubość 1/4 cala, i tak znowu, tylko kawałek z delikatesów)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone6krewetki i żyłkiklin cytrynowyklin cytrynowy12małże, mój facet z owocami morza zawsze je dla mnie wyczyści (dobrze wypłukane i oczyszczone)małże, mój facet z owocami morza zawsze je dla mnie wyczyści (dobrze wypłukane i oczyszczone)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana6krewetki i żyłki1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożonygroszek mrożony6krewetki i żyłki1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1kotlet schabowy, pokrojony w kostkę nie kroję zbyt drobno (grubość 1 cala, a tak tylko pytam gościa zza licznika mięsa o 1)kotlet schabowy, pokrojony w kostkę nie kroję zbyt drobno (grubość 1 cala, a tak tylko pytam gościa zza licznika mięsa o 1)2smallspapryka, pokrojona w paski (lubię używać 1 zielonej i 1 czerwonej papryki)papryka, pokrojona w paski (lubię używać 1 zielonej i 1 czerwonej papryki)0Batoniki toffi Heathszafranszafran6krewetki i żyłkipokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2szalotki, posiekane (zielone i białe części)szalotki, posiekane (zielone i białe części)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki, obrane i ogony na (osobiście usuwam swoje, ale tradycyjnie są włączone)krewetki, obrane i ogony na (osobiście usuwam swoje, ale tradycyjnie są włączone)6udka z kurczaka bez kości, pokrojone na duże kawałkiudka z kurczaka bez kości, pokrojone na duże kawałki2hiszpańskie chorizo, kiełbasa pokrojona w plasterki 1/4 cala (firmowe Chorizo, Meksykańskie Chorizo to wersja miękka)hiszpańskie chorizo, kiełbasa pokrojona w plasterki 1/4 cala (firmowe Chorizo, Meksykańskie Chorizo to wersja miękka)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tridente Tridente Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia51
Magazyn