Hiszpański ryż i kiełbasa Marthy

Hiszpański ryż i kiełbasa Marthy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj hiszpańskiego ryżu i kiełbasy Marthy. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,32 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 494 kalorii, 13g białka, oraz 30g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sos pomidorowy, kiełbasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 13 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę polubiło to europejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 45%. Spróbuj Hiszpański ryż z kiełbasą, Kiełbasa Hiszpański Ryż, oraz Hiszpańska Patelnia Do Ryżu I Kiełbasy dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek; gotuj i mieszaj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, około 5 minut. Dodaj kiełbasę; gotuj i mieszaj, aż kiełbasa będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj ryż, wodę, sos pomidorowy, przyprawę adobo, sól i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Dusić, aż ryż zmięknie, a płyn się wchłonie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa AdoboPrzyprawa Adobo
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Tempranillo, Grenache, Albarino

Hiszpański można łączyć z Tempranillo, Grenache i Albarino. Łącząc wino z hiszpańskimi potrawami, dlaczego nie zastosować się do zasady "co rośnie razem, idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina oraz garnachan i tempranillo do czerwonego. Jednym z win, które można spróbować, jest Torres Sangre de Toro Tempranillo. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Torres Sangre de Toro Tempranillo
Wino pełne charakteru i jest zarówno mocne, jak i eleganckie. Delikatne kwiatowe aromaty na tle bardzo dojrzałych owoców, dębu i trufli. Jego garbniki mają owocową, mięsistą strukturę, która ewoluuje w aksamitne akcenty dymu i przypraw nabytych podczas starzenia.Idealny do mięsa, paelli i idealny do kremowych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn