Hiszpańska zupa czosnkowo-warzywna
Hiszpańska zupa czosnkowo-warzywna to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz sól i pieprz, kapustę, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Czosnkowa Po Hiszpańsku, Zupa Z Makaronu Czosnkowego, oraz Zupa jarzynowa z sosem Bazyliowo-czosnkowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać marchew, kapustę, kalafior i pory. Gotować, ciągle mieszając, przez kilka minut, aż kapusta zwiędnie. Wymieszaj pastę czosnkową i pomidorową i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę lub dwie, stale mieszając, aby zapobiec przypaleniu czosnku. Wymieszać 2 szklanki wody, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wlać pokrojone w kostkę pomidory i pozostałe 2 szklanki wody i powrócić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rezerwa 2 szklanki płynu, a pozostałą zupę puree w blenderze lub robocie kuchennym. Ponownie wymieszaną mieszaninę przełożyć do zastrzeżonej cieczy i wymieszać z mlekiem i masłem. Wróć do wrzenia i gotuj przez 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.