Hikora Turcja
Hickory Turkey to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 76 g białka, 37 g tłuszczu i łącznie 980 kalorii. Za 3,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, pomarańczy z pępka, soli i majeranku. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67%. Podobne przepisy to Hickory-Smoked Bourbon Turkey, The Old Hickory Cocktail i The Hickory Stick.
Instrukcje
W garnku zagotuj pierwsze 12 składników. Gotuj i mieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
Usuń podroby z indyka; wyrzucać.
Umieść torebkę do pieczenia w piekarniku wielkości indyka w drugiej torbie do pieczenia; dodaj indyka. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do worka. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zapieczętuj torby i zajmij się płaszczem.
Umieścić w naczyniu do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez 18-24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Do grilla dodawaj zrębki drzewne zgodnie ze wskazówkami producenta.
Odcedzić indyka i wyrzucić solankę. Opłucz indyka pod zimną wodą; osuszyć.
Umieść cebulę, pomarańczę i czosnek w zagłębieniu. Schowaj skrzydła pod indykiem; zwiąż ze sobą podudzia.
Połącz oleje; pocierać skórę.
Połóż indyka na patelni ociekowej. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 1 godzinę. Indyk namiotowy z folią; grilluj 1-2 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr włożony w najgrubszą część uda pokaże 170-17
Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.