Hikora Turcja

Hikora Turcja
Hickory Turkey to danie główne dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 76 g białka, 37 g tłuszczu i łącznie 980 kalorii. Za 3,38 USD za porcję ten przepis pokrywa 43% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, pomarańczy z pępka, soli i majeranku. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67%. Podobne przepisy to Hickory-Smoked Bourbon Turkey, The Old Hickory Cocktail i The Hickory Stick.

Instrukcje

1
W garnku zagotuj pierwsze 12 składników. Gotuj i mieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych1 Słoik (6 Uncji) Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączonych
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
2
Zdjąć z ognia; ochłodzić do temperatury pokojowej.
3
Usuń podroby z indyka; wyrzucać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Namoczonych Zrębków Drewna Hikorowego4 Szklanki Namoczonych Zrębków Drewna Hikorowego
4
Umieść torebkę do pieczenia w piekarniku wielkości indyka w drugiej torbie do pieczenia; dodaj indyka. Ostrożnie wlej schłodzoną solankę do worka. Wyciśnij jak najwięcej powietrza; zapieczętuj torby i zajmij się płaszczem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Zrębki Drewna HikorowegoNamoczone Zrębki Drewna Hikorowego
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
5
Umieścić w naczyniu do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez 18-24 godziny, od czasu do czasu obracając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Do grilla dodawaj zrębki drzewne zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Odcedzić indyka i wyrzucić solankę. Opłucz indyka pod zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
9
Umieść cebulę, pomarańczę i czosnek w zagłębieniu. Schowaj skrzydła pod indykiem; zwiąż ze sobą podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
10
Połącz oleje; pocierać skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
Połóż indyka na patelni ociekowej. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 1 godzinę. Indyk namiotowy z folią; grilluj 1-2 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr włożony w najgrubszą część uda pokaże 170-17
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn