Herby chicken & butter Bean soup
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj herby chicken & butter Bean soup. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 153 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka szałwii, mąki, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest znakomite. Kremowa zupa ziemniaczana z masłem Herby, Gulasz z kiełbasą herby bean, oraz Pasta herby pesto, fasolowo-ziemniaczana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Jeśli używasz pozostałej tuszy kurczaka, umieść w dużym rondlu i przykryj 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć pokrywką i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. W międzyczasie rozgrzej olej w innym dużym rondlu. Jeśli używasz udek z kurczaka, dodaj te i brązowe ze wszystkich stron, a następnie usuń i odstaw na bok.
Dodać cebulę do oleju i gotować przez 10 minut, aż zacznie karmelizować.
Dodać marchew, zioła, przyprawy i mąkę, i mieszać przez 1-2 min do tosty przyprawy. Jeśli używasz tuszy z kurczaka, przecedzić płyn do gotowania na patelnię z warzywami, w przeciwnym razie dodać rumiane uda kurczaka i wywar. Dobrze wymieszać, przykryć i dusić przez 30 min.
Jeśli używasz udek z kurczaka, usuń je z patelni, rozdrobnij mięso i wyrzuć kości.
Dodać mięso (lub mięso z tuszy) z powrotem do zupy, wraz z fasolą maślaną, doprawić i podgrzewać przez 1-2 min.
Użyj ręcznego blendera, aby zmiażdżyć zupę, aż będzie gładka, lub pozostaw ją grubą. Lub zmiksować około połowy, więc jego kremowy, ale nadal ma kawałki kurczaka, marchew i fasola maślana.
Podawać z dodatkowym pieprzem i dobrym chrupiącym chlebem.