Herbes de Provence Tarka ziemniaczana
Herbes de Provence ziemniaków Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,76 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, herbes de provence, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowa Sałatka ziemniaczana Dijon z Herbes de Provence, Herbes de Provence, oraz Herbes de Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić bardzo cienko za pomocą plastikowej mandoliny.
Obficie masło 12-calowe żaroodporne naczynie do pieczenia lub zapiekania (około 2 1/2 do 3-quarts).
W małym rondlu, doprowadzić pół na pół, ząbki czosnku i herbes de Provence na wolnym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usunąć ząbki czosnku. Odstawić.
Ułóż ziemniaki w nakładającej się warstwie na dnie naczynia. Warstwę obficie doprawić solą i pieprzem. Rozetrzeć lekko z odrobiną startego sera. Dodać kolejną warstwę ziemniaków i sera, kończąc z najbardziej hojny serowania.
Delikatnie przycisnąć warstwy.
Wlać pół na pół mieszaninę na warstwach ziemniaków i wypełnić naczynie do góry ziemniaków. Przykryj naczynie luźno folią, aby nie dotykało sera na wierzchu i piecz 30 minut, odkrywaj i piecz kolejne 10-15 minut, aż ser będzie bąbelkowy i ładnie rumiany.
Odstawić na 20 do 30 minut przed podaniem.