Herbed Vegetable Enchiladas

Herbed Vegetable Enchiladas
Przepis Herbed warzyw Enchiladas jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, chili w proszku, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Warzywne, Enchiladas Warzywne, oraz Enchiladas Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spanish Sauce:.In duża patelnia saute 1/4 Puchar cebuli, 1/4 Puchar zielonego pieprzu, i 1/2 Puchar selera w oleju tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać chili w proszku i czosnek w proszku do smażonych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3
Dodać 1 szklankę pomidorów, 2 szklanki wody i cukru lub miodu do mieszanki warzywnej i doprowadzić do boil.In filiżankę wymieszać 1 łyżkę wody ze skrobią kukurydzianą, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Wlać tę rozpuszczoną mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny warzyw i doprowadzić do wrzenia przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
5
Mieszanina zgęstnieje. Odstawić.Enchiladas:Spryskaj prostokątne naczynie do pieczenia 3-quart z nieprzywierającym sprayem warzywnym i ustaw aside.In duża patelnia saute cebuli, czosnek, zielone chili, marchew, i cukinia w oleju lub przykryć i pary w wodzie. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Dodaj kolendrę i liście szpinaku i podgrzewaj, aż liście szpinaku zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
7
Dodaj do smażonej mieszanki warzyw: śmietana tofu lub niskotłuszczowa śmietana, pomidory i sól. Wypełnienie zestawu aside.In duża patelnia, ciepły sok pomidorowy, dodaj kminek i czosnek w proszku, dokładnie wymieszaj. Tortille zanurz w sezonowanym soku pomidorowym, aby zmiękczyć i ułóż je jeden na drugim na talerzu.Łyżka 1/2 szklanki wypełniając środek każdej tortilli; zwinąć. Ułóż tortille, szew bokiem w dół, w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Polać sosem hiszpańskim enchiladas.Przykryć i piec w piekarniku 177° przez 15 minut lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor konserwowypomidor konserwowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew, tarta drobnamarchew, tarta drobna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler naciowy, pokrojony cienkoseler naciowy, pokrojony cienko1warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania12tortille kukurydzianetortille kukurydziane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej2Spód: okruszki z herbatników grahamświeża kolendraświeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego227papryka habanerozielone chili, posiekanezielone chili, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofuniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoolej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwekolej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula posiekanacebula posiekana1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożonyświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożony3warzywo (np. szpinak)cukier lub 2 1/2 łyżeczki mioducukier lub 2 1/2 łyżeczki miodu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory, posiekane drobnopomidory, posiekane drobno1porcja startego parmezanuzimna wodazimna woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia, tarta drobnacukinia, tarta drobna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn