Herbed Vegetable Enchiladas

Herbed Vegetable Enchiladas
Przepis Herbed warzyw Enchiladas jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz pomidory, chili w proszku, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Warzywne, Enchiladas Warzywne, oraz Enchiladas Warzywne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spanish Sauce:.In duża patelnia saute 1/4 Puchar cebuli, 1/4 Puchar zielonego pieprzu, i 1/2 Puchar selera w oleju tylko do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać chili w proszku i czosnek w proszku do smażonych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
3
Dodać 1 szklankę pomidorów, 2 szklanki wody i cukru lub miodu do mieszanki warzywnej i doprowadzić do boil.In filiżankę wymieszać 1 łyżkę wody ze skrobią kukurydzianą, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Wlać tę rozpuszczoną mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszaniny warzyw i doprowadzić do wrzenia przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
5
Mieszanina zgęstnieje. Odstawić.Enchiladas:Spryskaj prostokątne naczynie do pieczenia 3-quart z nieprzywierającym sprayem warzywnym i ustaw aside.In duża patelnia saute cebuli, czosnek, zielone chili, marchew, i cukinia w oleju lub przykryć i pary w wodzie. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Dodaj kolendrę i liście szpinaku i podgrzewaj, aż liście szpinaku zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
7
Dodaj do smażonej mieszanki warzyw: śmietana tofu lub niskotłuszczowa śmietana, pomidory i sól. Wypełnienie zestawu aside.In duża patelnia, ciepły sok pomidorowy, dodaj kminek i czosnek w proszku, dokładnie wymieszaj. Tortille zanurz w sezonowanym soku pomidorowym, aby zmiękczyć i ułóż je jeden na drugim na talerzu.Łyżka 1/2 szklanki wypełniając środek każdej tortilli; zwinąć. Ułóż tortille, szew bokiem w dół, w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Polać sosem hiszpańskim enchiladas.Przykryć i piec w piekarniku 177° przez 15 minut lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidor konserwowypomidor konserwowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew, tarta drobnamarchew, tarta drobna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler naciowy, pokrojony cienkoseler naciowy, pokrojony cienko1warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania12tortille kukurydzianetortille kukurydziane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej2Spód: okruszki z herbatników grahamświeża kolendraświeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego227papryka habanerozielone chili, posiekanezielone chili, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofuniskotłuszczowa śmietana lub 2 szklanki śmietany tofu1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoolej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwekolej rzepakowy lub 1 łyżeczka oliwy z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula posiekanacebula posiekana1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożonyświeży szpinak, rozdarty w kawałki wielkości kęsa lub 1 szklanka mrożonego szpinaku, posiekany i rozmrożony3warzywo (np. szpinak)cukier lub 2 1/2 łyżeczki mioducukier lub 2 1/2 łyżeczki miodu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej3 szklanki kukurydzy w puszce, odsączonej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory, posiekane drobnopomidory, posiekane drobno1porcja startego parmezanuzimna wodazimna woda4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukinia, tarta drobnacukinia, tarta drobna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn