Herbed Rösti Placek Ziemniaczany
Herbed Rösti placek ziemniaczany może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. 471 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka pieprzu, tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Rosti Ziemniaczane, Rösti Ziemniaczane Z Chrzanem, oraz Rosti Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obficie przykryć dobrze osoloną zimną wodą w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować ziemniaki, częściowo pokryte, aż są ledwo miękkie, 20 do 25 protokół.
Przenieść ziemniaki na durszlak za pomocą łyżki szczelinowej, spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie i wysuszyć.
Ziemniaki schłodzić na talerzu, odkryte, co najmniej 8 godzin.
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć na tarce w dużej misce.
Dodać tymianek, 1 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu, następnie skropić 2 łyżkami masła i dobrze wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 191° ze stojakiem w środku.
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła w patelni na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać mieszaninę ziemniaków i ubić go mocno w patelni z gumową szpatułką, wygładzając górę.
Zmniejszyć ogień do średniego i gotować ciasto ziemniaczane, przykryte pokrywką, aż krawędzie zaczną się złocić, około 5 minut.
Zdejmij pokrywkę, a następnie upiec ciasto ziemniaczane, odkryte, 10 minut.
Wierzch tortu ziemniaczanego posmarować pozostałymi 2 łyżkami masła.
Włącz brojlery i ciasto ziemniaczane broil, 4 do 5 cali od ciepła, aż złoty kolor, 3 do 7 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika ostrożnie (nosić rękawice kuchenne!). Uruchom gumową szpatułkę wokół krawędzi ciasta, aby poluzować go z patelni.
Odwróć dużą okrągłą płytkę żaroodporną na patelni i odwróć ciasto ziemniaczane na talerzu.
Pokroić w kliny i podawać.
* Ciasto ziemniaczane można zrobić 1 dzień wcześniej. Schłodzić, następnie zawinąć-jeszcze na talerzu-w papier woskowy, a następnie folię i schłodzić. Aby podgrzać ciasto ziemniaczane, usunąć folię i papier i piec w piekarniku 177° do ogrzania przez, o 20 protokół.