Herbed Ryż Z Rodzynkami
Herbed ryż z rodzynkami jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 262 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ryż jasmati, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Herbed kuskus ze złotymi rodzynkami i orzeszkami pinii, Żółty ryż z rodzynkami, oraz Ryż z koprem włoskim i złotymi rodzynkami.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami etykiety.
Rozłóż na blasze do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Rodzynki namoczyć w soku z cytryny w filiżance, 10 minut. Tymczasem, wrzucić ryż z trybula, bazylia, pietruszka, kolendra i marchew w dużej misce. Posiekać pędy grochu, rezerwując trochę całości do dekoracji i dodać do miski.
Odcedzić rodzynki, odcedzić sok z cytryny do osobnej miski.
Do soku z cytryny dodać ocet, skórkę z cytryny, cukier, 1/4 łyżeczki soli i pieprz do smaku.
Dodać do mieszanki ryżu wraz z rodzynkami i wrzucić. Doprawić solą i pieprzem. Szczyt z zarezerwowanymi pędami grochu.