Herbed Ricotta i pomidor Bruschetta
Herbed Ricottan i Tomato Bruschettan to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 27 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, ząbek czosnku, oliwa z oliwek extravirgin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Lemony Herbed Ricottan i pieczone pomidory Bruschetta, Herbed Ricotta Bruschetta, oraz Bruschetta miodowo-pomidorowa z ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników; wymieszać w 1 łyżce natki pietruszki.
Miejsce kromki chleba na grill rack; grill 1 minutę z każdej strony lub do lekko rumiane. Po jednej stronie każdego kromki chleba natrzeć pokrojonymi bokami czosnku. Odrzuć czosnek.
Smaruj równomiernie czosnkiem boki kromek chleba.
Rozprowadzić 1 1/2 łyżeczki mieszanki ricotta na każdej kromce chleba; top każdej porcji z 1 plaster pomidora.
Posypać solą i pozostałą 1 łyżeczkę natki pietruszki równomiernie na pomidorach.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto