Herbed Rack z jagnięciny z pietruszką, miętą i orzechem Sauté

Herbed Rack z jagnięciny z pietruszką, miętą i orzechem Sauté może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 961 kalorii, 34g białka, oraz 89g tłuszczu każdy. Na $8.9 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, miętę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Stelaż jagnięcy z natką pietruszki, Herbed Rack of Lamb, oraz Pieczony stek jagnięciny z natką pietruszki, Dijon i szczypiorkiem.
Instrukcje
Umieść stojaki jagnięce na ciężkiej, dużej blasze do pieczenia.
Jagnięcinę posmarować 1 łyżką oleju.
Posypać 2 łyżeczkami grubej soli i pieprzu.
Wymieszać wszystkie zioła w małej misce; mocno nacisnąć na stronie mięsa jagnięciny do przyklejenia.
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oleju w ciężkiej patelni dużej nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach, dodać jagnięcinę, mięso i ziele strona w dół, i gotować, aż brązowy, o 4 protokół.
Przenieś Stojaki na blachę do pieczenia, mięso i zioła do góry. Pieczona jagnięcina, aż mięso termometr włożony do centrum rejestruje 52° średnio rzadkie, około 13 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 15 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Dodać pietruszkę i podsmażyć, aż zwiędnie, o 2 protokół.
Dodać miętę, 1/2 szklanki wody i skórkę z cytryny i gotować, aż pietruszka będzie miękka, o 3 protokół.
Wymieszaj orzechy włoskie, olej z orzechów włoskich i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Jagnięcinę pokroić między kościami na poszczególne kotlety. Natkę pietruszki podzielić na 6 talerzy. Top z kotletami jagnięcymi i podawać.