Herbed Polenta "Frytki"
Przepis Herbed Polenta "frytki" jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 81 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, szałwię, polentę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Polenta frytki z grzybami i karczochami Fricassée, Pieczone Frytki Polenta (Nie-Frytki Ziemniaczane), oraz Frytki Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia olejem.
Połącz wodę, polentę, zioła i 3/4 łyżeczki soli w ciężkim średnim rondlu i zagotuj na średnim ogniu, ubijając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, stale mieszając długą drewnianą łyżką, aż polenta zacznie odciągać się od strony patelni, 15 do 20 minut. Wymieszać z serem i masłem, aż włączone, a następnie przenieść polenta do naczynia do pieczenia, rozprowadzając równomiernie zwilżoną gumową szpatułką. Chill, uncovered, until set, about 45 minutes.
Podgrzej brojlery. Blachę do pieczenia wyłożyć folią i posmarować olejem.
Unmold polenta, a następnie pokroić w 16 (około 4 - na 1-cal) pałeczki.
Blaty pędzla z olejem i miejsca równomiernie na blasze do pieczenia. Broil około 4 cali od ciepła do złotego, 15 do 20 protokół.
Polenta może być gotowana (ale nie pieczona) 1 dzień wcześniej i schłodzona (przykryta raz ostygnie).