Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy

Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy
Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 1493 kalorii, 107g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na $8.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z pestek winogron, mielone ziele angielskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy, Pierś z indyka żurawinowego w sosie, oraz Pierś z indyka w sosie żurawinowo-cebulowym.

Instrukcje

1
Żurawina: w rondlu na średnim ogniu zagotuj żurawinę, sok pomarańczowy i skórkę, ziele angielskie i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Skórki żurawiny zaczną pękać, 10 do 12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj, aż zgęstnieje, a płyn się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
3
W przypadku indyka: zmiksuj świeże zioła, sól i pieprz z 1 łyżką oleju i natrzyj pierś indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
świeże Ziołaświeże Zioła
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać pozostałą łyżkę oleju. Zapiekać pierś z indyka, aż rumiane, zmniejszyć ogień, przerzucić pierś, i dodać rosół z kurczaka, aby wypełnić patelnię do 1/4 cala. Przykryć patelnię i gotować, aż gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć indyka z patelni i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Umieść patelnię z indykiem na średnim ogniu, wymieszaj z mąką i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
2
Dodaj wywar z kurczaka, tymianek i szałwię. Gotować przez 5 do 6 minut, aż zgęstnieje. SOS przecedzić na czystą patelnię i ubić na maśle. Trzymaj na małym ogniu, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
MasłoMasło
SOSSOS
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dla grochu: doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia. Groszek blanszujemy i odsączamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wylać wodę z patelni. W tym samym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Dodać mąkę, sól i biały pieprz i ubijać razem, aż będzie gładka, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodaj śmietanę, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, a następnie dodaj ser i groszek, gotując, aż zgęstnieje i groszek zmięknie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KremKrem
GrochGroch
7
Dla ziemniaków: obrać i pokroić ziemniaki na ukosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
8
Rozgrzać olej w patelni saute na wysokim ogniu i ciepła, aż tylko o palenie. (Ważne jest, aby mieć wysoką temperaturę, aby uzyskać dobre brązowienie!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać plastry ziemniaków na patelni i gotować przez 3 protokół z jednej strony. Obróć ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze szczypiorkiem. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Do poszycia: talerz kremowy groszek w środku płyty. Pierś z indyka pokroić w plasterki i ułożyć na groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
GrochGroch
11
Polać sosem żurawinowym z boku groszku. Łyżka sosu na piersi indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
SOSSOS
GrochGroch

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka (wystarczy napełnić patelnię do 1/4 cala)rosół z kurczaka (wystarczy napełnić patelnię do 1/4 cala)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibrzoskwinia obrana i pokrojona w plasterki lub 1 szklanka mrożonych, niesłodzonych brzoskwiń pokrojonych w plasterkibrzoskwinia obrana i pokrojona w plasterki lub 1 szklanka mrożonych, niesłodzonych brzoskwiń pokrojonych w plasterki2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek1(może być lub przeglądać)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroch świeżygroch świeży1(może być lub przeglądać)posiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia1(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek1sprigpokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )4(zima)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej z pestek winogronolej z pestek winogron2(zima)olej z pestek winogron, podzielonyolej z pestek winogron, podzielony1szczyptaSzczypta mielonego ziela angielskiegoSzczypta mielonego ziela angielskiego2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pomarańcz, Skórka i sokpomarańcz, Skórka i sok2(zima)tarty parmezan lub pecorinotarty parmezan lub pecorino1ziemniak russetziemniak russet1świeży liść szałwiiświeży liść szałwii2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1połowa piersi indyka, skóra, bez kości, polędwica usuniętapołowa piersi indyka, skóra, bez kości, polędwica usunięta2(zima)masło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia61
Magazyn