Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy
Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 1493 kalorii, 107g białka, oraz 78 g tłuszczu na porcję. Na $8.79 za porcję, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju z pestek winogron, mielone ziele angielskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Herbed pierś z indyka w sosie z kremowym groszkiem angielskim i Kompot żurawinowy, Pierś z indyka żurawinowego w sosie, oraz Pierś z indyka w sosie żurawinowo-cebulowym.
Instrukcje
1
Żurawina: w rondlu na średnim ogniu zagotuj żurawinę, sok pomarańczowy i skórkę, ziele angielskie i cukier. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Skórki żurawiny zaczną pękać, 10 do 12 minut. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj, aż zgęstnieje, a płyn się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
żurawina
Ziele Angielskie
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
3
W przypadku indyka: zmiksuj świeże zioła, sól i pieprz z 1 łyżką oleju i natrzyj pierś indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka
świeże Zioła
Pieprz
Cała Turcja
Sól
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
4
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać pozostałą łyżkę oleju. Zapiekać pierś z indyka, aż rumiane, zmniejszyć ogień, przerzucić pierś, i dodać rosół z kurczaka, aby wypełnić patelnię do 1/4 cala. Przykryć patelnię i gotować, aż gotowane przez, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Pierś Z Indyka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wyjąć indyka z patelni i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Umieść patelnię z indykiem na średnim ogniu, wymieszaj z mąką i ubijaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
2
Dodaj wywar z kurczaka, tymianek i szałwię. Gotować przez 5 do 6 minut, aż zgęstnieje. SOS przecedzić na czystą patelnię i ubić na maśle. Trzymaj na małym ogniu, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Masło
SOS
Tymianek
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
3
Dla grochu: doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia. Groszek blanszujemy i odsączamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Wylać wodę z patelni. W tym samym rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
5
Dodać mąkę, sól i biały pieprz i ubijać razem, aż będzie gładka, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodaj śmietanę, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, a następnie dodaj ser i groszek, gotując, aż zgęstnieje i groszek zmięknie, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Krem
Groch
7
Dla ziemniaków: obrać i pokroić ziemniaki na ukosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
8
Rozgrzać olej w patelni saute na wysokim ogniu i ciepła, aż tylko o palenie. (Ważne jest, aby mieć wysoką temperaturę, aby uzyskać dobre brązowienie!)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać plastry ziemniaków na patelni i gotować przez 3 protokół z jednej strony. Obróć ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze szczypiorkiem. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Do poszycia: talerz kremowy groszek w środku płyty. Pierś z indyka pokroić w plasterki i ułożyć na groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka
Groch
11
Polać sosem żurawinowym z boku groszku. Łyżka sosu na piersi indyka.