Herbed filet wołowy z pomidorem Madeira Confit

Herbed filet z wołowiny z pomidorem Madeira Confit może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 418 kalorii, 51g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Mieszanka pomidorów, pieczeń z polędwicy wołowej, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filet Wołowy W Cieście Francuskim Z Sosem Madera, Podsmażony filet z Seabass z pomidorem i cebulą Confit i ocet Sherry Nage z estragonem, oraz Grillowany płaski chleb z czosnkiem przetartym filetem wołowym, Puree z białej fasoli i suszonym pomidorem Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać czosnek, szalotka, zioła, olej, sól koszerna i 2 łyżeczki pieprzu, następnie natrzeć wołowinę. Marynować w szczelnie zamkniętym dużym worku, schłodzonym, 1 dzień.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed pieczeniem.
Czosnek ugotować w oleju na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, okazjonalnie, aż złoty, 10 do 15 minut.
Dodaj pomidory, tymianek, rozmaryn, liść laurowy, cukier, 1/4 łyżeczki soli kuchennej, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1/2 szklanki Madery i energicznie gotuj na wolnym ogniu, często mieszając i miażdżąc pomidory żaroodporną gumową szpatułką, aż pomidory zaczną się rozkładać i olej oddziela się lekko, około 1 godziny.
Czosnek rozgnieść na pomidory szpatułką, a następnie wymieszać w 1/4 szklanki Madery. Odrzuć liść laurowy.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Pieczeń wołowa w 17-na 11-calowej płytkiej ciężkiej patelni do pieczenia, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka najgrubszej części mięsa rejestruje 120 ° F,35 do 45 minut.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 15 do 20 minut (temperatura mięsa wzrośnie do około 130 ° F, dla średnio rzadkich).
W międzyczasie, dodać wodę i pozostałe 1/4 Puchar Madery do pieczenia i deglaze na średnim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać z pomidorem confit.
Odciąć i wyrzucić sznurek z wołowiny, a następnie pokroić mięso w plastry o grubości 1/2 cala.
Confit, bez soków z patelni, można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzej i wymieszaj soki z wołowiny.