Herbed cytrynowy sos Barbecue i marynata
Herbed cytrynowy sos Barbecue i marynata jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i דל פחמימות,zne marynata. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 134 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bazylię, sok z cytryny, dekoruj: cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Letnia Marynata Limonkowa / Sos Barbecue, Grillowane Herbed Chicken Drumettes Z Białym Sosem Barbecue, oraz Chiński Sojowy Bezglutenowy Sos Barbecue Marynata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w blenderze; proces na wysokiej 1 minutę. Z blenderem na wysokiej, dodać olej w powolnym, stałym strumieniu; proces 1 minutę. Zeskrobać boki.
Dodaj bazylii i tymianku; proces na niskie 30 sekund.
Wyjąć 1 szklankę sosu do fastrygowania i 1/2 szklanki sosu do podawania z kurczakiem; schłodzić.
Umieść kurczaka w dużym płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Pozostały sos zalać kurczakiem; przykryć lub zapiekać i schłodzić 8 godzin.
Odcedzić i osuszyć nadmiar sosu.
Grilluj kurczaka zgodnie ze wskazówkami poniżej.
Szczotka 1 szklanka zarezerwowanego sosu nad kurczakiem w ciągu ostatnich 30 minut czasu gotowania. (Wyrzucić resztki sosu fastrygującego.)
Podawać kurczaka z sosem reserved 1/2 szklanki.
Dekorować, w razie potrzeby.
Umieść 2 filiżanki hickory, mesquite lub inne zrębki w środku dużego kwadratu z wytrzymałej folii aluminiowej; złożyć w prostokąt i uszczelnić. Dziurkowanie w górnej części opakowania. Rozgrzej jedną stronę grilla, pozostawiając puste centrum przez 20 minut.
Umieścić opakowanie na ruszcie do gotowania nad nieoświetloną stroną. Grill, przykryty pokrywą grilla, 2 godziny i 15 minut lub do zakończenia (170). Baste zgodnie z zaleceniami.
Bezpośrednie gotowanie: rozgrzej grill na małym ogniu, pod 300, przez 20 minut.
Ułożyć kurczaka, skórkę do góry, na ruszcie do gotowania. Grill, przykryty pokrywą grilla, na małym ogniu 1 godzinę i 15 minut lub do momentu zakończenia. (Nie przemieniaj się w tchórza.) Baste as directed.
Gotowanie pośrednie: namoczyć 2 szklanki zrębków hickory w zimnej wodzie przez 30 minut; odcedzić. (Wióry do grilla gazowego nie są moczone w wodzie, ponieważ są zamknięte w folii i umieszczone na ruszcie do gotowania.) Przygotować ogień paląc węgiel drzewny z każdej strony grilla, pozostawiając centrum puste.
Niech węgiel pali się przez 30 minut, lub aż płomienie znikną i węgle staną się białe.
Posypać wióry na gorących węglach. Układaj kurczaka, skórkę bokiem do góry, na ruszcie do gotowania w środku grilla (nie bezpośrednio nad węglem). Gotować przykryte pokrywą grilla, przez 50 minut do 1 godziny lub do momentu zakończenia. (Nie przemieniaj się w tchórza.) Baste as directed.
Uwaga: jeśli wolisz kawałki kurczaka, przygotuj gorący ogień, układając węgiel na 1 stronie grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (Dla grilli gazowych, światło tylko 1 strona.)
Umieść ruszt do gotowania na grillu. Ułóż kurczaka na pustej stronie (nieoświetlona strona grilla gazowego) i grilluj, przykryte pokrywą grilla, 1 godzinę lub do czasu zakończenia kurczaka.