Herbed Crepes
Herbed Crepes może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 62 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 13. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka cukru, szczypiorku, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Herbed Crepes z wędzonym łososiem i rzodkiewką, Wyznanie #145: mam słabość do naleśników ... łatwe naleśniki Nutella, oraz Naleśniki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier, natkę pietruszki, szczypiorek i sól połączyć w małej misce.
Połącz mleko, wodę, roztopione masło i jajka w blenderze.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka i proces, aż będzie gładka. Przykryć ciasto; schłodzić przez 1 godzinę.
Podgrzać 8-calowy nonstick crepe patelni lub patelni na średnim ogniu.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obrócić naleśniki i gotować przez 30 sekund lub do momentu ustawienia środka.
Umieść krepę na ręczniku; całkowicie schłodzić. Powtórz procedurę z pozostałym cieście, mieszając ciasto między naleśnikami. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego, aby zapobiec przyklejeniu.