Herbatniki Ze Słodkich Ziemniaków
Słodkie herbatniki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 638 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietanę, mąkę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Bataty herbatniki AKA jak wykorzystać resztki batatów, Lekko Słodkie Ciastka Słodko-Ziemniaczane, oraz Herbatniki Słodko-Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 4 składniki i 1/2 łyżeczki. cynamon w dużej misce; pokroić w maśle blenderem do ciasta, aż mieszanina przypomina mały groszek i ciasto jest kruche. Zamrozić 5 minut.
Wymieszać słodkie ziemniaki i 1/2 szklanki śmietany.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do czasu zwilżenia suchych składników.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię( mieszanina będzie krucha); zagnieść 1 minutę. Pat ciasto do 3/4-cala-gruby okrąg.
Ciasto pokroić dobrze obsypanym mąką okrągłym kutrem o średnicy 2,5 cala, w razie potrzeby ponownie rozdrobnić resztki.
Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia; lekko posmarować papierem w sprayu do gotowania.
Umieścić herbatniki 2 cale od siebie na przygotowanych blach do pieczenia.
Blaty herbatników z 2 łyżkami. śmietana do bicia.
Wymieszać razem granulowany cukier i pozostałą 1/4 łyżeczki. cynamon.
Ciasto posypać mieszaniną cukru.
Piec w 450 przez 13 do 15 minut lub do złotego koloru.