Herbata mleczna z Tapioca Pearl Ice Pops
Herbata mleczna z Tapioca Pearl Ice Pops może być tylko napojem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz torebki z herbatą, wodę, perły z tapioki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pudding Perłowy Z Tapioki, Zupa Bananowa, Kokosowa I Perłowa Z Tapioki, oraz Pudding perłowy z tapioki z grillowanymi brzoskwiniami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla pereł tapioka: doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu z pokrywką szczelnie na średnim ogniu.
Dodaj perły z tapioki, wymieszaj i wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i nadal szybko gotować, aż perły są spuchnięte i miękkie przez całą drogę, o 20 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić na 15 minut. Odcedzić perły w durszlaku, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i dokładnie spuścić.
Przenieść perły do małej miski żaroodpornej.
Pozostałą 1/2 szklanki wody umieścić w małym, czystym rondlu na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj brązowy cukier, zmniejsz ogień do średnio niskiego poziomu i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Wlać syrop cukrowy na zarezerwowane perły tapioki, mieszać do połączenia i odstawić, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej, około 15 minut.Na bazie herbaty mlecznej: doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu w małym rondlu z ciasną pokrywką.
Dodaj torebki herbaty, wymieszaj, aby połączyć i wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut.
Wyjmij torebki z herbatą, naciskając dodatkowy płyn z torebek z powrotem na patelnię i wyrzuć torebki z herbatą.
Dodaj skondensowane mleko i ubijaj, aż równomiernie combined.To zmontować lody: za pomocą łyżki szczelinowej, usunąć 1/3 szklanki pereł z syropu i podzielić je między foremki pop. Wypełnij Formy do połowy bazą herbaty mlecznej. Zamrażać, aż Popy są prawie stałe, około 2 godzin. Pozostałe perły odstawić do syropu w temperaturze pokojowej.
Pozostałą bazę herbaty mlecznej umieść w lodówce.Po 2 godzinach odcedzić Pozostałe perły z tapioki i podzielić je między formy. Top z pozostałą bazą herbaty mlecznej. Włożyć patyczki i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 6 godzin.