Herbata cytrynowo-bazyliowa
Herbata cytrynowo-bazyliowa może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 18 kalorii . Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skórkę z cytryny, wodę, liście bazylii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako napój i jest gotowy w około 10 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Herbata lawendowa z francuskimi makaronikami cytrynowymi , Mrożona herbata cytrynowo-miodowo-imbirowa i Ciasteczka migdałowe .
Instrukcje
Zagotuj wodę w małym rondelku.
Dodaj bazylię, skórkę z cytryny i liście herbaty; przykryj i zaparzaj przez 4 minuty. Odcedź, wyrzucając bazylię, skórkę z cytryny i liście herbaty.