Herb & Parmigiano Crusted Tilapia With Quick Tomato Sauce
Herb & Parmigiano Crusted Tilapia z szybkim sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka cukru granulowanego, ziół, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Herb & Parmigiano Crusted Tilapia With Quick Tomato Sauce, Parmezan Crusted Tilapia z sosem pomidorowo-bazyliowym, oraz Panko Crusted Tilapia ze świeżym sosem pomidorowo-bazyliowym + gratisy.
Instrukcje
W małym (1-do 2-quart), ciężki rondel, gotować czosnek w 2 Tbs. oleju na średnim ogniu, aż zacznie kolorować, od 1 do 2 minut.
Dodać pomidory i ich soki, cukier, i szczyptę soli i pieprzu. Dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając i rozbijając pomidory drewnianą łyżką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tymczasem na dużym talerzu wrzucić bułkę tartą, Parmigiano, zioła, 1/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Doprawić rybę solą i pieprzem. Ubić jajko w szerokim, płytkim naczyniu. Zanurz każdy filet w jajku, a następnie mieszaninę bułki tartej, naciskając go, aby pomóc mu przylegać. W 12-calowy heavy-duty nonstick patelni, podgrzać pozostałe 4 Tbs. oliwa z oliwek na średnim ogniu.
Dodać dwa filety i gotować, aż powłoka jest ładnie rumiane i miąższ jest nieprzezroczysty i gotowane przez, 2 do 3 protokół z każdej strony. Użyj szpatułki szczelinowej, aby przesunąć rybę. Powtórz z pozostałymi filetami.
Tilapię podawać z łyżką sosu. Propozycje Serwowania
Smażone brokuły z octem balsamicznym.
38, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
11, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.