Helena Tamales
Helena Tamales jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 40 porcjami. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos pomidorowy, ciasto z mąki kukurydzianej, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w gorącej wodzie, aby pokryć 1 godzinę lub aż zmiękną.
Rozłóż 2 łyżki ciasta z mąki kukurydzianej na prostokąt 3 x 5 cali po jednej stronie 1 łuski, pozostawiając 2-calową granicę na dolnej wąskiej krawędzi i 1/2-calową granicę na jednym długim boku.
Łyżka 2 czubate łyżki kurczaka wypełniając środek prostokąta ciasta kukurydzianego, tworząc pasek o szerokości 1 cala.
Zwiń łuskę, zaczynając od długiej strony z 1/2-calową granicą, zamykając nadzienie mięsne pierwszym obrotem. Złóż dolny koniec z 2-calowym obramowaniem i zabezpiecz sznurkiem kuchennym lub wąskim pasem zmiękczonej łuski kukurydzy. Powtórz procedurę używając pozostałego ciasta z mąki kukurydzianej i nadzienia z kurczaka.
Połącz 6 wypełnionych łusek kukurydzy, boki szwu do wewnątrz i otwarte końce skierowane w tym samym kierunku i zabezpiecz sznurkiem kuchennym. Powtórz procedurę z pozostałymi wypełnionymi łuskami kukurydzy, tworząc kolejne 2 wiązki po 6 wypełnionych łusek kukurydzy.
Stań wszystkie 3 paczki łuski kukurydzy, otwarte kończy się, w dużej 12-quart stockpot. (Jeśli wiązki nie będą stać w pozycji pionowej w garnku, umieść szklaną miarkę o pojemności 2 filiżanek do góry nogami w garnku, na którym mogą spocząć wiązki łuski kukurydzy.)
Wymieszać razem sos pomidorowy, chili w proszku i kminek.
Wlać mieszankę sos pomidorowy i 2 1/2 quarts wody wokół wiązek łuski kukurydzy w stockpot. (Nie nalewaj bezpośrednio na łuski kukurydzy.) Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 3 godziny.
Usuń tamales, odrzucając mieszankę sosu pomidorowego.
Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir
Meksykańska świetnie komponuje się z Rieslingiem, musującym różem i Pinot Noir. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Schloss Vollrads Riesling Spatlese]()
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.