Helena Tamales

Helena Tamales
Helena Tamales jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 40 porcjami. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos pomidorowy, ciasto z mąki kukurydzianej, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łuski kukurydzy moczyć w gorącej wodzie, aby pokryć 1 godzinę lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Osuszyć łuski i osuszyć.
3
Rozłóż 2 łyżki ciasta z mąki kukurydzianej na prostokąt 3 x 5 cali po jednej stronie 1 łuski, pozostawiając 2-calową granicę na dolnej wąskiej krawędzi i 1/2-calową granicę na jednym długim boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Łyżka 2 czubate łyżki kurczaka wypełniając środek prostokąta ciasta kukurydzianego, tworząc pasek o szerokości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
5
Zwiń łuskę, zaczynając od długiej strony z 1/2-calową granicą, zamykając nadzienie mięsne pierwszym obrotem. Złóż dolny koniec z 2-calowym obramowaniem i zabezpiecz sznurkiem kuchennym lub wąskim pasem zmiękczonej łuski kukurydzy. Powtórz procedurę używając pozostałego ciasta z mąki kukurydzianej i nadzienia z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6
Połącz 6 wypełnionych łusek kukurydzy, boki szwu do wewnątrz i otwarte końce skierowane w tym samym kierunku i zabezpiecz sznurkiem kuchennym. Powtórz procedurę z pozostałymi wypełnionymi łuskami kukurydzy, tworząc kolejne 2 wiązki po 6 wypełnionych łusek kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
7
Stań wszystkie 3 paczki łuski kukurydzy, otwarte kończy się, w dużej 12-quart stockpot. (Jeśli wiązki nie będą stać w pozycji pionowej w garnku, umieść szklaną miarkę o pojemności 2 filiżanek do góry nogami w garnku, na którym mogą spocząć wiązki łuski kukurydzy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wymieszać razem sos pomidorowy, chili w proszku i kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
9
Wlać mieszankę sos pomidorowy i 2 1/2 quarts wody wokół wiązek łuski kukurydzy w stockpot. (Nie nalewaj bezpośrednio na łuski kukurydzy.) Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Usuń tamales, odrzucając mieszankę sosu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
TamalesTamales

Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir

Meksykańska świetnie komponuje się z Rieslingiem, musującym różem i Pinot Noir. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Schloss Vollrads Riesling Spatlese z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia3
Magazyn