Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziane-Crema)
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1629 kalorii. Na $7.9 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cynamonu, mleko, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krem kukurydziany (crema De Elote), Grillowana meksykańska kukurydza z cremą, oraz ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA).
Instrukcje
Zamrażarka do lodów wkładka zgodnie z instrukcją producenta.
Przeciąć każdą kolbę na pół w poprzek. Stań jeden kawałek kolby w pozycji pionowej, opierając cięty koniec na desce do krojenia, talerzu do ciasta lub dużej płytkiej misce do mieszania. Nożem szefa kuchni odetnij ziarna, obracając kolbę w trakcie jazdy. Zarezerwuj kolbę. Powtórz z pozostałymi kolbami.
Połącz ziarna kukurydzy, crema, mleko, brązowy cukier, laski cynamonu, sól i kolby kukurydzy w rondlu o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
Usunąć i wyrzucić kolby i laski cynamonu.
Ostrożnie wlać mieszankę kukurydzianą do blendera (w razie potrzeby zrób to partiami) i puree, aż będzie gładka. Odcedź puree do dużej miski. Wytrzeć rondel, powrót mieszaniny do rondla, i doprowadzić z powrotem do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Żółtka ubić w dużej misce, aż będą gładkie. Powoli, równomiernie, powoli i ostrożnie wlać 2 szklanki gotującej się mieszanki, ubijając w sposób ciągły(Patrz uwagi).
Miksturę żółtka ubić w rondlu i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż temperatura osiągnie 170 ° F, 8 do 10 minut.
Odcedź krem do dużej miski i ostudzić całkowicie, o 3 godziny, w lodówce, lub, umieścić miskę w łaźni lodowej i mieszać aż ostygnie, 10 do 15 minut. Zamrozić krem kukurydziany w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.