Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziane-Crema)

Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziane-Crema)
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1629 kalorii. Na $7.9 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cynamonu, mleko, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krem kukurydziany (crema De Elote), Grillowana meksykańska kukurydza z cremą, oraz ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA).

Instrukcje

1
Zamrażarka do lodów wkładka zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Przeciąć każdą kolbę na pół w poprzek. Stań jeden kawałek kolby w pozycji pionowej, opierając cięty koniec na desce do krojenia, talerzu do ciasta lub dużej płytkiej misce do mieszania. Nożem szefa kuchni odetnij ziarna, obracając kolbę w trakcie jazdy. Zarezerwuj kolbę. Powtórz z pozostałymi kolbami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Połącz ziarna kukurydzy, crema, mleko, brązowy cukier, laski cynamonu, sól i kolby kukurydzy w rondlu o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
RamięRamię
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
5
Usunąć i wyrzucić kolby i laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
6
Ostrożnie wlać mieszankę kukurydzianą do blendera (w razie potrzeby zrób to partiami) i puree, aż będzie gładka. Odcedź puree do dużej miski. Wytrzeć rondel, powrót mieszaniny do rondla, i doprowadzić z powrotem do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Żółtka ubić w dużej misce, aż będą gładkie. Powoli, równomiernie, powoli i ostrożnie wlać 2 szklanki gotującej się mieszanki, ubijając w sposób ciągły(Patrz uwagi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Miksturę żółtka ubić w rondlu i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż temperatura osiągnie 170 ° F, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Odcedź krem do dużej miski i ostudzić całkowicie, o 3 godziny, w lodówce, lub, umieścić miskę w łaźni lodowej i mieszać aż ostygnie, 10 do 15 minut. Zamrozić krem kukurydziany w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Serw.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia24
Magazyn