Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziane-Crema)

Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziane-Crema)
Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1629 kalorii. Na $7.9 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cynamonu, mleko, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krem kukurydziany (crema De Elote), Grillowana meksykańska kukurydza z cremą, oraz ZUPA KUKURYDZIANA (CREMA DE MAZORCA).

Instrukcje

1
Zamrażarka do lodów wkładka zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Przeciąć każdą kolbę na pół w poprzek. Stań jeden kawałek kolby w pozycji pionowej, opierając cięty koniec na desce do krojenia, talerzu do ciasta lub dużej płytkiej misce do mieszania. Nożem szefa kuchni odetnij ziarna, obracając kolbę w trakcie jazdy. Zarezerwuj kolbę. Powtórz z pozostałymi kolbami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Połącz ziarna kukurydzy, crema, mleko, brązowy cukier, laski cynamonu, sól i kolby kukurydzy w rondlu o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
5
Usunąć i wyrzucić kolby i laski cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
6
Ostrożnie wlać mieszankę kukurydzianą do blendera (w razie potrzeby zrób to partiami) i puree, aż będzie gładka. Odcedź puree do dużej miski. Wytrzeć rondel, powrót mieszaniny do rondla, i doprowadzić z powrotem do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Żółtka ubić w dużej misce, aż będą gładkie. Powoli, równomiernie, powoli i ostrożnie wlać 2 szklanki gotującej się mieszanki, ubijając w sposób ciągły(Patrz uwagi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Miksturę żółtka ubić w rondlu i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż temperatura osiągnie 170 ° F, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Odcedź krem do dużej miski i ostudzić całkowicie, o 3 godziny, w lodówce, lub, umieścić miskę w łaźni lodowej i mieszać aż ostygnie, 10 do 15 minut. Zamrozić krem kukurydziany w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Serw.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia24
Magazyn