Heirloom Tomato Tacos
Przepis Heirloom Tomato Tacos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, gęsty chleb, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym, Sałatka pomidorowa z pomidorem Granita, oraz Placek Pomidorowy.
Instrukcje
Pomidory pokroić w 3/4-calowe kawałki, umieścić w misce i dodać oliwę z oliwek, balsamiczny, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu i bazylii. Wrzucić delikatnie połączyć. Dostosuj przyprawę w razie potrzeby.
Ułóż talerz z liśćmi rzymskimi, jak muszle taco. Wypełnij każdy z 1/4 szklanki mikro zieleni, 1/2 do 3/4 szklanki mieszanki pomidorów i kilka kiełków daikon. Na wierzch polać gorgonzolą, posypać solą i odrobiną czarnego pieprzu.
Udekoruj talerz rozmarynowymi grzankami Crostini.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Połączyć oliwę z oliwek, czosnek, bazylia, pietruszka, rozmaryn, sól i pieprz w małej misce i odstawić na 10 do 15 minut, przykryte, w temperaturze pokojowej.
Pokrój kromki chleba po przekątnej. Lekko posmaruj 1 stronę chleba mieszanką olejową i umieść naoliwioną stronę na grillu. Grill 2 do 3 protokół, flip i gotować, aż ładnie oznaczone, 1 do 2 protokół więcej.
Wyjąć, pokroić w kostkę 3/4 cala ząbkowanym nożem i podawać na gorąco.
Uwaga kucharza: można wstępnie przygotować i szybko podgrzać w brojlerze przez 45 sekund do 1 minuty.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.