Hearty Lamb Curry (Roghan Josh)
Obfite jagnięce Curry (Roghan Josh) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 5 minut. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, nasiona kminku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rogan Josh (Kaszmirskie Jagnięce Curry), Kashmiri Rogan Josh (Indyjska Baranina / Jagnięcina Curry), oraz Rogan Josh from Revival Bootcamp-5: 25.
Instrukcje
Połączyć czosnek i imbir na desce do krojenia.
Posypać solą i zacieru do pasty przeciągając i naciskając szeroki bok noża na mieszaninę kilka razy.
Połącz mieszankę czosnku, jogurt i 2 łyżeczki garam masala w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i marynować w lodówce 8 do 24 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody do worka; uszczelnić i wstrząsnąć do opłukania jagnięciny.
Wyjąć jagnięcinę z worka łyżką szczelinową, zastrzegając marynatę w worku. Osusz jagnięcinę ręcznikami papierowymi.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać połowę jagnięciny; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę i soki z patelni. Powtórz procedurę z pozostałą połową jagnięciny.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodaj kminek, cynamon, kardamon, goździki, i liście laurowe do patelni; smażyć 30 sekund.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub aż rumiane. Powrót jagnięcinę i soki na patelnię.
Dodaj paprykę, zmielony czerwony pieprz i szafran; gotować 15 sekund.
Dodaj zarezerwowane marynaty i koncentratu pomidorowego, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż jagnięcina będzie miękka.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki garam masala, kolendra, i czarny pieprz.