Hawajski kurczak ananasowy
Hawajski kurczak ananasowy to danie główne bez nabiału. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 603 kalorie, 40 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 2,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju rzepakowego, cukru, papryki i mąki. Ten przepis zachwycił 16 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 83%. Podobne przepisy to hawajski kurczak z ananasem, hawajski kurczak z ananasem oraz hawajski kurczak z ananasem.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodawaj kurczaka, po jednym kawałku, i potrząśnij, żeby się nim pokrył. Na patelni podsmaż kurczaka na oleju.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
W małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, bulion i imbir.
Odcedź ananasa do miarki na 2 szklanki; odłóż ananasa na bok.
Dodaj tyle zimnej wody do soku, aby zmierzyć 1-1/4 szklanki. Wymieszaj ocet i sos sojowy. Stopniowo wmieszać do masy cukrowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Polej sosem kurczaka; posyp zielonym pieprzem i zarezerwowanym ananasem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–30 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.