Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 238 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany kokosowej, koncentratu soku ananasowo-pomarańczowo-bananowego, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Hawajska Pizza Bubble Bread, Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), oraz Chleb Bąbelkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance ciepłej wody i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Drożdże
2
Połączyć banana, 1/2 szklanki koncentratu soku, miód, i masło w blenderze; proces do gładkiej, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan
Masło
Miód
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
4
Połączyć 2 szklanki mąki i soli w dużej misce, dobrze mieszając.
Dodać mieszaninę drożdży i mieszaninę bananów do mieszaniny mąki, mieszając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan
Mąka Uniwersalna
Drożdże
6
Dodać 2 3/4 szklanki mąki, mieszając do postaci miękkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
7
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 8 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
8
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
9
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. Rozwal ciasto. Odwróć się na lekko posypanej mąką powierzchni; pozostaw 5 minut. Uformuj ciasto na 1 1/2-calowe kulki (około 30 kulek) na lekko posypanej mąką powierzchni.
Wlać 3 łyżki mieszanki soku na ciasto; odstawić pozostałą mieszaninę soku na bok. Przykryć ciasto i odstawić na 1 1/2 godziny lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sok
13
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Odkryć ciasto, i piec w 350 przez 30 minut lub aż Bochenek brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na patelni przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
15
Zdjąć z patelni; umieścić na stojaku z drutu. Cukier puder wymieszać z pozostałą mieszaniną soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
16
Mieszankę cukru pudru rozpuścić na ciepłym chlebie.