Hatch Chile Enchilada Pie
Hatch Chile Enchilada Pie wymaga mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 735 kalorii, 44g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz hatch chile papryki, oliwa z oliwek, oregano, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 7 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Chorizo i Hatch Chile patelnia Enchilada, Individual Hatch Chile Zapiekanki Z Kurczaka Enchilada, oraz Key Lime Hatch Chile Gelato: Jak korzystać z Hatch Chiles.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Ułóż Chiles Hatch, skórą do góry, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek.
Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra papryki poczerniała i pęcherze, 5 do 8 protokół. Schłodzić; usunąć i wyrzucić Skórki. Z grubsza posiekać chiles.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Udka kurczaka gotować, aż rumiane, o 2 protokół na stronę.
Wlać 1 szklankę bulionu z kurczaka na udach i doprowadzić do wrzenia. Przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do średniego. Ugotuj udka kurczaka, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 5 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, czosnek, oregano, kminek, sól, i pieprz w gorącym oleju, aż cebula będzie miękka, o 6 protokół. Wymieszać posiekane chili, pomidory i 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka w mieszaninie cebuli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż chiles i cebula są miękkie, 20 protokół.
Mash chile-mieszanka cebuli do konsystencji sosu.
Usuń udka z kurczaka z bulionu z kurczaka, rezerwując 1/2 bulionu szklanki. Wymieszać uda w sosie chile; gotować, aż kurczak jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż cienką warstwę sosu z kurczaka chile na dnie 8-calowego naczynia ciasto. Ułóż warstwę tortilli kukurydzianych na sosie, rozłóż kolejną warstwę sosu kurczaka chile na tortillas, i posypać meksykańską mieszankę sera na sosie. Powtarzaj proces nakładania warstw, aż wszystkie tortille, sos i ser zostaną użyte, kończąc warstwą sera.
Na wierzch wlać 1/2 szklanki bulionu z kurczaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi i sos będzie bulgotał, około 30 minut.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego można spróbować to Castellroig Cava Brut. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Castellroig Cava Brut]()
Castellroig Cava Brut
Aromat białych kwiatów z nutami owoców pestkowych i lekkimi akcentami cytrusu na podniebieniu.Skład: 45% Xarel-lo, 30% Macabeo, 25% Parellada