Hasty Habanero Jelly
Pospieszna galaretka Habanero może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 40. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 85 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz galaretkę jabłkową, chili habanero, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Galaretka Habanero Gold, Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango, oraz Hasty Hots dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chili opłukać i odciąć końce łodygi. Nosząc rękawiczki lub trzymając Chilie widelcem (nie dotykać gołymi rękami), przeciąć Chilie na pół wzdłuż. Wyciąć i wyrzucić żyły i nasiona.
Pokroić chili na 1/8-do 1/6-calowe kawałki.
Umieść chili, ocet i cukier w 4 - do 5-quart patelni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając, i gotować, aż mieszanina jest zredukowana do około 1/3 szklanki, o 7 protokół.
Zeskrobać galaretkę ze słoików na patelnię. Często mieszając, gotuj, aż galaretka się rozpuści. Chochla gorąca galaretka z powrotem do nieumytych słoików w granicach 1/4 cala felg. Wytrzyj felgi do czysta i przykręć pokrywki do słoików. (Jeśli jest trochę dodatkowej galaretki, wlać do małego naczynia i przykryć, gdy ostygnie.)
Po 1 1/2 godziny delikatnie potrząśnij galaretką w słoikach, aby rozłożyć kawałki chili, jeśli wypłynęły na górę. Gdy galaretka jest chłodna, używaj lub przechowuj w lodówce do 3 miesięcy.