Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą

Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą
Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, oliwę z oliwek, sok z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spiralne miski do dyni z ciecierzycą Harissa + komosa ryżowa, Ciecierzyca Harissa Ze Szpinakiem, oraz Kurczak pieczony na patelni z ciecierzycą Harissa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obficie przyprawić krewetki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy z jednej strony, o 2 protokół, następnie odwrócić i gotować, aż ledwo niedogotowane, 1 minuta więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Zdjąć i odstawić, luźno przykryć, aby utrzymać ciepło.
5
Rozgrzać pozostały olej w tej samej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać szalotkę, szczyptę soli i kminek, i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Wymieszać w harissa za pomocą drewnianej łyżki, następnie dodać quinoa i tosty lekko aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
8
Dodaj bulion, obficie dopraw solą i dostosuj ciepło, aby utrzymać aktywne Gotowanie przez 9 minut. Obniżyć ciepło do średnio-niskie i mieszać w ogórek, ciecierzyca i krewetki do ogrzania ich przez i zakończyć gotowanie, o 2 minut więcej. Zakończyć sokiem z cytryny i świeżą kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia25
Magazyn