Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą
Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, oliwę z oliwek, sok z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spiralne miski do dyni z ciecierzycą Harissa + komosa ryżowa, Ciecierzyca Harissa Ze Szpinakiem, oraz Kurczak pieczony na patelni z ciecierzycą Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie przyprawić krewetki solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy z jednej strony, o 2 protokół, następnie odwrócić i gotować, aż ledwo niedogotowane, 1 minuta więcej.
Zdjąć i odstawić, luźno przykryć, aby utrzymać ciepło.
Rozgrzać pozostały olej w tej samej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać szalotkę, szczyptę soli i kminek, i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 1 minutę.
Wymieszać w harissa za pomocą drewnianej łyżki, następnie dodać quinoa i tosty lekko aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj bulion, obficie dopraw solą i dostosuj ciepło, aby utrzymać aktywne Gotowanie przez 9 minut. Obniżyć ciepło do średnio-niskie i mieszać w ogórek, ciecierzyca i krewetki do ogrzania ich przez i zakończyć gotowanie, o 2 minut więcej. Zakończyć sokiem z cytryny i świeżą kolendrą i podawać.