Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą

Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą
Harissa Quinoa z krewetkami i ciecierzycą jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, oliwę z oliwek, sok z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spiralne miski do dyni z ciecierzycą Harissa + komosa ryżowa, Ciecierzyca Harissa Ze Szpinakiem, oraz Kurczak pieczony na patelni z ciecierzycą Harissa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obficie przyprawić krewetki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 12-calowej na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj krewetki i gotować, aż różowy z jednej strony, o 2 protokół, następnie odwrócić i gotować, aż ledwo niedogotowane, 1 minuta więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Zdjąć i odstawić, luźno przykryć, aby utrzymać ciepło.
5
Rozgrzać pozostały olej w tej samej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać szalotkę, szczyptę soli i kminek, i gotować, mieszając, aż zmięknie, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Wymieszać w harissa za pomocą drewnianej łyżki, następnie dodać quinoa i tosty lekko aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
8
Dodaj bulion, obficie dopraw solą i dostosuj ciepło, aby utrzymać aktywne Gotowanie przez 9 minut. Obniżyć ciepło do średnio-niskie i mieszać w ogórek, ciecierzyca i krewetki do ogrzania ich przez i zakończyć gotowanie, o 2 minut więcej. Zakończyć sokiem z cytryny i świeżą kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia25
Magazyn