Harissa-Marynowane Top Polędwiczki
Harissa-marynowane topowe końcówki polędwicy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz SOS harissa, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć złoty brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. 177 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Polędwiczki z warzywami, Polędwiczki Z Pieczarkami, oraz Końcówki Polędwiczki Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój stek wzdłuż na pół, tworząc dwa paski o szerokości od 2 do 3 cali.
Wytnij każdy pasek na 2-3-calowe Trójkąty.
Połączyć 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, cukier, soysauce, tymianek, i 2 łyżeczki harissa wdużej misce; ubijać do mieszania.
Dodać wołowinę; tossto płaszcz równomiernie. Marynować 30 minut w roomtemperature lub przykryć i schłodzić co najmniej 2 godziny i do 1 dnia, rzucając od czasu do czasu.
Ciepło 2 ciężkie duże patelnieprzez wysokie ciepło.
Szczotka skillets hojniez oliwą z oliwek. Podziel końcówki wołowiny międzyskillety. Gotować, aż dobrze zbrązowieje na wszystkichstrony, obracając szczypcami, 6 do 7 minut formedium-rzadkie.
Końcówki wołowe przełożyć na półmisek.
Ubić pozostałe 2 łyżki oliwkiolej, 1 łyżka harissa i 2 łyżki stołowewody w małej misce, aby dobrze wymieszać. Przyprawy do smaku z solą.
SOS mżawka overbeef porady i służyć.
* Pikantny północnoafrykański czerwony sos chile; dostępny w puszkach i słoikach w niektórych sklepach specialtyfoods i na rynkach Bliskiego Wschodu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.