Harissa-kurczak przyprawiony z pszenicą bulgur

Harissa-kurczak przyprawiony z pszenicą bulgur
Jeśli masz w pobliżu 30 minut do spędzenia w kuchni, kurczak przyprawiony Harissą z pszenicą bulgur może być super bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 648 kalorii, 62g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 34 fanów. Mieszanka kolendry, piersi z kurczaka, orzechów sosnowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Spróbuj Harissan Acorn Squash z bulgurem i sosem jogurtowym, Owocowa Pszenica Bulgur, oraz Sałatka Pszenna Bulgur dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 łyżkę pasty harissa utrzeć na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
HarissaHarissa
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Rozgrzać olej w głębokiej patelni nieprzywierającej, a następnie smażyć kurczaka przez około 3 minuty z każdej strony, aż będzie złoty (na tym etapie nie będzie gotowany).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjąć i odstawić na bok.
4
Dodać cebulę, następnie delikatnie smażyć przez 5 minut, aż będzie miękka. Wskazówka w orzeszki piniowe i kontynuować gotowanie przez kolejne kilka minut, aż tosty. Dodać morele, bulgur i bulion, następnie przyprawić i przykryć. Gotować przez około 10 minut, aż wywar prawie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
BulgurBulgur
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Odstawić kurczaka na patelnię, ponownie przykryć i gotować przez 5 minut na małym ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty i kurczak zostanie ugotowany. Bulgur rozsypać widelcem i rozsypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
BulgurBulgur
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn