Harissa jagnięcina z cytrynowo-miętową sałatką z ciecierzycy

Jagnięcina Harissa z cytrynowo-miętową sałatką z ciecierzycy jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 656 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dno pieczeń, sok z cytryny, ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Harissa z sałatką z ciecierzycy, Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissą, oraz Ryba Harissa Z Sałatką Z Marchewki, Mięty I Cebuli Dymki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce, połączyć harissa, czosnek, i 1/4 szklanki oleju; odstawić na bok do serwowania.
Jagnięcinę pokroić na 4 kawałki, a następnie posmarować 2 łyżki. wklej na każdy. Grilluj jagnięcinę, obracając i szczotkując trochę więcej pasty, aż zrobisz tak, jak chcesz, około 10 minut dla średnio rzadkich.
Pozostaw 10 minut, a następnie pokrój.
Do sałatki wymieszaj ciecierzycę, miętę, skórkę z cytryny, sok, sól, cebulę i pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Podawać plastry jagnięciny na lub wymieszane z sałatką z fasoli, z zastrzeżonym sosem harissa na boku.
* Kup harissa, pastę z północnoafrykańskiego chile i przypraw, w sekcji międzynarodowej wielu supermarketów.