Harissa chicken traybake
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Harissa chicken traybake może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 329 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, g pot jogurt naturalny, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Harissa kurczak traybake z papryką i fetą, All-in-one Chicken traybake, oraz Chicken & chorizo traybake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wymieszaj 2 łyżki harissy z 3 łyżkami jogurtu. Natrzeć na piersi kurczaka i odstawić do marynowania podczas uruchamiania warzyw.
Dynię i cebulę wymieszać z pozostałą harissą, wymieszać z 2 łyżkami oleju (słonecznika, warzyw lub oliwek jest w porządku) i trochę przypraw w dużej puszce do pieczenia. Pieczemy 10 min.
Wyjmij warzywa z piekarnika, dodaj kurczaka do blaszki, następnie piecz przez kolejne 20-25 minut, aż kurczak i warzywa zostaną ugotowane.
Podawać z pozostałym jogurtem na boku i dużą miską kuskusu lub ryżu.