Harira Christiny
Hariran Christiny jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 351 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, selera, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to harira, Harira, oraz Harira.
Instrukcje
Umieść suchą fasolę garbanzo w dużej misce i napełnij wodą. W osobnej misce przykryj żółtą soczewicę wodą; pozwól fasoli i soczewicy moczyć przez noc.
Następnego dnia spuść wodę. Kciukiem i palcem wskazującym podnieś i uszczypnij łuskę z każdej fasoli garbanzo; wyrzuć łuski.
Umieść kostkę bulionu z kurczaka w małej misce i rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku zupy na średnim ogniu, i gotować cebulę w oleju, aż przezroczyste, o 5 protokół; mieszać w szafran i imbir, aż połączone.
Dodać wołowinę na patelni, i gotować, aż rumiane, o 15 protokół, mieszając mięso i posypanie go solą i pieprzem, jak gotuje.
Wymieszać z bulionem z kurczaka i przygotowaną fasolą garbanzo i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Wlać 7 więcej szklanek wody, i wymieszać w seler, pietruszka, i kolendry; gotować na wolnym ogniu, aż seler będzie miękki, o 30 protokół.
Wymieszać z nasączoną soczewicą i gotować dodatkowe 20 minut.
Wymieszać w pomidorach, przykryć garnek, i gotować, aż pomidory będą miękkie, o 20 więcej minut. Wymieszać orzo i dusić do miękkości, o 5 protokół.
W misce, ubić mąkę i koncentrat pomidorowy razem; jeśli mieszanina jest zbyt sztywna, dodać około 1/2 szklanki wody, łyżkę na raz, lub według uznania. Wymieszać mieszaninę pasty pomidorowej do zupy i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Gotować, aż zgęstnieje i smaki mają mieszane, o 15 więcej minut.