Hamburgery Ultimate
Ultimate Burgers może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz herbed chrzan majonez, pieprz, karmelizowaną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Najlepsze Hamburgery Salami, Hamburgery Ultimate Caesar, oraz Najlepsze burgery Lux Tiffani.
Instrukcje
W dużej misce lekko doprawić mielone mięso solą i pieprzem (Opcjonalnie) i delikatnie wymieszać dłońmi. Aby ukształtować hamburgery, wziąć około 1/8 mięsa i uformować go w klopsiki; następnie spłaszczyć go między rękami, aż będzie o 1/2 W. gruby. Obróć patty na dłoni, jednocześnie ujędrniając jej krawędzie kciukiem i palcami wskazującymi drugiej ręki (twoim celem jest pozbycie się kruchej krawędzi). Powtórzyć z pozostałym mięsem.
Niech hamburgery odpocząć co najmniej 30 minut w lodówce.
Przygotuj grill gazowy lub węglowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej poziomu rusztu tylko 2 do 4 sekund). Wytrzyj ruszt olejowanymi ręcznikami papierowymi.
Posyp hamburgery solą i pieprzem (zwłaszcza jeśli nie zdecydujesz się doprawić mięsa w Kroku 1). Grill hamburgery 4 do 6 minut, obracając raz, na rzadkie*, polewa z serem w ostatniej minucie lub dwóch.
Przenieś hamburgery na talerz. Wyczyść ruszt olejowanymi ręcznikami papierowymi. Bułki tost na grillu 1 minuta i podawać z hamburgerami.
*Na średnio-i dobrze zrobionego burgera gotujemy na średnim ogniu (ok. 45
w sumie przez 10 minut; wyciąć, aby sprawdzić doneness.
Kup odpowiednie mięso. Mostek ma idealne połączenie chudego i tłuszczu, aby soczyste hamburgera. Aby uzyskać jednolitą teksturę, poproś rzeźnika, aby zmielił go dwa razy.
Nie przepracuj tego. Naprawdę nie trzeba nawet dodać sól i pieprz do mięsa; wszystkie działania są w dodatkach. Również, niech paszteciki odpocząć przed gotowaniem. Inaczej będą żucia.
Zacznij od czystego rusztu do gotowania. Brud sprawia, że jedzenie smakuje źle i sprawia, że przykleja się.
Zimne hamburgery na zimnym grillu będą trzymać się za każdym razem.
Utwórz nieprzywierającą powierzchnię do gotowania. Gdy ruszt do gotowania jest gorący, wytrzyj go szybko i ostrożnie olejowanym kwadratem kilku złożonych ręczników papierowych.