Chicken Satay Burgers to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 32G białka, oraz 21 g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1218 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka szalotki, kurkuma, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Burgery Satay, Kwiecień 2014 wyróżniony bloger: Abby z Things for Boys & Satay Turkey Burgers, oraz Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt).
Instrukcje
1
Wymieszaj kurczaka, nasiona kolendry, nasiona kminku, kurkumę, trawę cytrynową, szalotkę, czosnek, imbir, sos chili, jajko w sosie rybnym i kolendrę.Uformuj mieszaninę na 4 paszteciki, tworząc małe wcięcie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Sos Rybny
Eliksir G
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Kurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Takie Jak M&m's
2
Grilla posmarować olejem i podgrzać do podłoża.Grilluj paszteciki do ugotowania, około 4-5 minut na stronę.Złóż hamburgery i cieszyć się.