Hamburgery krewetkowe ze słodkim i pikantnym sosem tatarskim
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać hamburgery z krewetek Sweet ' n ' pikantny sos Tatar spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 37g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka N ' pikantny sos tatarski, sól, krakersy cornbread, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodki i pikantny sos tatarski, Hamburgery Z Łososia Z Sosem Tatarskim Koperkowym, oraz Hamburgery z łososia w sosie jogurtowo-tatarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Pokrój każdą krewetkę na trzy.
Line a 15-x 10-calowa galaretka z folią aluminiową. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Wymieszać jajko i kolejne 4 składniki do wymieszania; wymieszać seler, zieloną cebulę i natkę pietruszki. Fold w krewetki i okruchy cracker (mieszanina będzie bardzo gruba). Kształt na 4 (4-calowe szerokości, 1-calowe grubości) paszteciki.
Umieścić paszteciki na przygotowanej patelni. Przykryć i schłodzić 1 do 24 godzin.
Przenieść do zamrażarki i zamrozić 30 minut.
Płaszcz zimny ruszt do gotowania z grilla z natryskiem do gotowania i umieścić na grillu. Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła. Hamburgery z grilla, pokryte pokrywą grilla, od 4 do 5 minut lub do momentu, gdy hamburgery będą łatwo podnosić się z rusztu kuchennego za pomocą dużej szpatułki. Włącz hamburgery, i grill 4 do 5 minut lub aż krewetki kolei różowy i hamburgery są gotowane przez i lekko chrupiące.
Bułki Grill, ściąć boki w dół, 1 do 2 minut lub do lekko tosty.
Hamburgery podawać na bułkach ze słodkim i pikantnym sosem tatarskim i sałatą.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy krakersów z chleba kukurydzianego Keebler Town House Bistro.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.