Hamburgery jagnięce w stylu tureckim z sosem orzechowym
Przepis hamburgery jagnięce w stylu tureckim z sosem orzechowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 22g białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, bulgur, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tureckie Hamburgery Z Jagnięciną Pita, Baranek po turecku, oraz Pizza Jagnięca po turecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulgur zalać wrzątkiem z 1/2 łyżeczki soli w małej miseczce i namoczyć 15 minut, następnie odcedzić na sitku.
Czosnek zmielić i zacieru do pasty z solą (1/8 łyżeczki) za pomocą dużego ciężkiego noża, a następnie przenieść do robota kuchennego i zmiksować z pozostałymi składnikami sosu, aż będzie gładki.
Cebula Pulse i zioła w oczyszczonym procesorze, aż drobno posiekane, a następnie przenieść do miski i wymieszać w bulgur, jagnięcina, papryka, ziele angielskie, pieprz, cayenne, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli, aż tylko połączone. Uformuj mieszaninę jagnięciny na 4 paszteciki (4 cale średnicy).
Ułóż pitas na blasze do pieczenia.
Posmarować olejem, następnie lekko odkurzyć papryką i doprawić pieprzem. Broil na najniższym stojaku do tosty, 1 do 3 minut (uważaj, aby zapobiec spalaniu). Przechowywać pitas ciepłe, luźno pokryte folią, podczas pieczenia hamburgery.
Stojak olej brojlerów i ogrzać 4 cale od ciepła do gorąca, 3 do 5 minut.
Hamburgery Broil, obracając się raz, aż gotowane przez, 5 do 7 minut w sumie.
Hamburgery podawać na pitach, polane sosem.