Hamburgery Falafel Z Ciecierzycy
Hamburgery falafel z ciecierzycy to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, mielony kminek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Falafel Z Ciecierzycy, Pieczony Falafel Z Ciecierzycy, oraz Mąka Z Ciecierzycy Falafel Pitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodajemy zieloną cebulę i grzyby, smażymy do miękkości, często mieszając.
Połącz fasolę garbanzo (z płynem) i czosnek w pojemniku blendera lub robota kuchennego. Zmiksować na gładką masę i przełożyć do średniej miski. Wymieszać z grzybami i cebulą.
Wymieszać w kolendrze, pietruszka, curry i kminek.
Dodać bułkę tartą i białka, i wymieszać, aż dokładnie wymieszać. Możesz pozostawić mieszaninę w lodówce, aby zmieszać smaki w tym momencie lub przejść do smażenia.
Rozgrzać tyle oleju, aby pokryć dno dużej patelni na średnim ogniu. Uformuj mieszaninę fasoli na 4 kulki i spłaszcz na paszteciki.
Umieścić hamburgery w gorącej patelni, i smażyć przez około 5 protokół z każdej strony, aż ładnie rumiane.