Hamburgery Cheddar z cebulą balsamiczną i ketchupem Chipotle
Cheddar hamburgery z cebulą balsamiczną i Chipotle Ketchup może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 873 kalorii. Mieszanka bułek hamburgerowych, cebuli, grubo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Burgery z czarnej fasoli z ketchupem chipotle, Burgery z indyka kolendry z ketchupem Chipotle, oraz Parmezan Buffalo hamburgery z ketchupem balsamicznym.
Instrukcje
Przygotuj grilla (średnio-wysokogatunkowego): ułóż cebulę na blasze do pieczenia.
Posmarować olejem; posypać 3/4 łyżeczki grubej soli i pieprzu.
Przenieść cebulowe rundy (nadal nienaruszone) do grilla rack; zamknij pokrywę. Gotować, aż pojawią się ślady grilla, około 4 minut na stronę. Zmniejszyć ogień lub przenieść cebulę do chłodniejszej części grilla. Zamknij przykryć; gotować, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Przenieść do średniej miski. Wymieszać z octem. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Cover; chill.
Wymieszać ketchup, chiles, SOS adobo, i 2 łyżeczki octu w małej misce. W razie potrzeby doprawić solą i octem. do A h e A d mogą być wykonane 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Kształt wołowiny na sześć 1/2-cala grube paszteciki.
Posyp paszteciki z obu stron grubą solą i pieprzem. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Umieść hamburgery na grillu. Zamknij osłonę; gotuj hamburgery, aż dno zacznie ciemnieć, a soki wydobędą się na powierzchnię, około 3 minut. Włącz hamburgery; gotować do pożądanej doneness, o 3 minuty dłużej dla średnio rzadkie. Wierzch z cebulą i serem. Zamknij osłonę; gotuj, aż ser się rozpuści.
Spody muffinek ułożyć na talerzach; posmarować keczupem. Top z hamburgery, pomidory, w razie potrzeby, szpinak, i topy muffin.
Podawać, przekazując pozostały ketchup osobno.
* Suszone, wędzone jalapeños w pikantnym sosie pomidorowym o nazwie adobo; dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z artykułami spożywczymi i na rynkach łacińskich.