Hamantaschen

Hamantaschen
Hamantaschen może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 28. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier, olej canolan, morele i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Hamantaschen, Hamantaschen, oraz Hamantaschen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny połączyć w dużej misce i wymieszać je razem z rękami, aż dokładnie połączone. W osobnej misce energicznie ubić jajka, cukier i olej, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać mieszaninę jajek do suchych składników i wymieszać je razem z rękami przez 10 do 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Dodać wodę i kontynuować mieszanie rękami, aż ciasto się razem, kolejne 30 sekund lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
4
Zeskrobać ciasto na posmarowaną mąką powierzchnię, dodając trochę więcej f lour, jeśli ciasto jest zbyt lepkie. Użyj ręki, aby lekko spłaszczyć ciasto na gruby dysk i owinąć dysk bardzo ciasno w folię aluminiową. Przechowywać w lodówce, aż ciasto jest mocno osadzone, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połącz wszystkie składniki nadzienia w średnim rondlu i doprowadzić je do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Odstawić mieszaninę na bok, aż będzie wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, a następnie przenieść ją do miski robota kuchennego i proces, aż będzie gładka. Napełnianie przechowywać w lodówce, aż do całkowitego schłodzenia przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Połącz wszystkie składniki napełniania w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zmniejszyła się nieco, 15 do 20 protokół. Odstawić mieszaninę na bok, aż będzie wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, a następnie przenieść ją do robota kuchennego i proces, aż nasiona maku zostaną rozbite i są dokładnie włączone, 5 do 6 minut. Napełnianie przechowywać w lodówce, aż do całkowitego schłodzenia przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Wyjmij ciasto z lodówki (będzie wyglądać i czuć się dość tłuste) i przenieś je na mąkę. Oderwij mały kawałek ciasta i rzuć go między ręce w piłkę mniej więcej wielkości piłeczki do Ping-ponga; użyj ręki, aby spłaszczyć piłkę w gruby dysk. Powtórz z pozostałym ciastem, aby uzyskać około 28 dysków i przytrzymaj je w lodówce. Następnie wyciągaj po jednym dysku i umieść go na arkuszu pergaminu z mąką. Złóż krawędź papieru na górze dysku i użyj prasy do tortilli lub wałka do ciasta, aby spłaszczyć ciasto, aż z grubsza podwoi się Szerokość. Używając tego samego arkusza pergaminu i dodając mąkę w razie potrzeby, powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta. Pracując z 1 spłaszczonym kawałkiem ciasta na raz, włóż czubatą łyżkę wybranego nadzienia do środka ciasta. Następnie delikatnie złóż 1 krawędź ciasta na bok (ale nie na górze) nadzienia i lekko dociśnij krawędź do nadzienia, aby pozostała na swoim miejscu. Następnie wyciągnij drugą krawędź w ten sam sposób. Na koniec podnieś trzecią krawędź i uszczypnij 3 szwy, tworząc trójkątne ciasto z odrobiną nadzienia wciąż odsłoniętą na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Przenieś go do 10-na-15-calowej blachy do pieczenia, która jest wyłożona pergaminem i nasmarowana olejem lub sprayem do gotowania (użyj noża stołowego lub metalowej szpatułki, aby delikatnie zeskrobać dno wypełnionego ciastka z powierzchni roboczej, jeśli to konieczne). Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. Napełnione ciasteczka przykryć folią i przechowywać w lodówce przez około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pliki CookiePliki Cookie
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
SzpatułkaSzpatułka
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Zdjąć folię i piec ciasteczka, obracając tacę w połowie pieczenia, aż złoty kolor, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
5
The New York Times nazwał go "kochającym hołdem dla tradycji delikatesów", a Zagat i New York magazine głosowały na niego najlepsze nowojorskie Delikatesy. Pochodzący z Montrealu i Nowego Jorku, Noah i Rae mieszkają obecnie w Park Slope.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje28
Ocena Zdrowia4
Magazyn