Ham hock & mustard terrine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, Ham hock & musztarda terrine może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 168 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 169 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jagód kapara, selera naciowego, żelatyny i pietruszki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Szynkowa, Ham hock & cabbage hash, oraz Schweinshaxe (Niem. Ham Hock).
Instrukcje
Włożyć szynkę do dużej patelni ze składnikami wywaru. Przykryć zimną wodą. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować przez 2 i pół do 3 godzin lub aż mięso spadnie z kości. Pozostawić do ostygnięcia na patelni.
Nasmarować 1-litrową foremkę terrynową lub puszkę bochenkową olejem, a następnie wyłożyć folią spożywczą.
Usunąć skoki, a następnie przecedzić wywar przez drobne sito do patelni. Odstawić.
Szynkę rozdrobnić, pozostawiając kilka dużych kawałków, usuwając jak najwięcej tłuszczu i ścięgna, jak to możliwe. W dużej misce wymieszać szynkę z musztardą i pietruszką. Wcisnąć mieszaninę do przygotowanej terryny.
Przywróć zarezerwowany zapas do szybkiego wrzenia i zmniejsz o połowę. Powinno zostać około 600ml / 1PT płynu.
Zdjąć z ognia. W międzyczasie moczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 5 minut, aby zmiękczyć.
Wyjąć z wody, a następnie wycisnąć nadmiar płynu.
Dodać żelatynę do gorącego wywaru i dobrze wymieszać.
Wlać tyle bulionu na szynkę, aby tylko przykryć. Dotknij terrine mocno na twardej powierzchni, aby wybić kieszenie powietrzne, a następnie przykryj folią spożywczą. Schłodzić przez 3-4 godziny lub przez noc. Aby podawać, wyjąć z formy i pokroić w grube plastry.
Podawać z jagodami kapara i tostami.