Ham hock & mustard terrine

Ham hock & mustard terrine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, Ham hock & musztarda terrine może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 168 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 169 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jagód kapara, selera naciowego, żelatyny i pietruszki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Szynkowa, Ham hock & cabbage hash, oraz Schweinshaxe (Niem. Ham Hock).

Instrukcje

1
Włożyć szynkę do dużej patelni ze składnikami wywaru. Przykryć zimną wodą. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować przez 2 i pół do 3 godzin lub aż mięso spadnie z kości. Pozostawić do ostygnięcia na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Nasmarować 1-litrową foremkę terrynową lub puszkę bochenkową olejem, a następnie wyłożyć folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
3
Usunąć skoki, a następnie przecedzić wywar przez drobne sito do patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Szynkę rozdrobnić, pozostawiając kilka dużych kawałków, usuwając jak najwięcej tłuszczu i ścięgna, jak to możliwe. W dużej misce wymieszać szynkę z musztardą i pietruszką. Wcisnąć mieszaninę do przygotowanej terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Przywróć zarezerwowany zapas do szybkiego wrzenia i zmniejsz o połowę. Powinno zostać około 600ml / 1PT płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Zdjąć z ognia. W międzyczasie moczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 5 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Wyjąć z wody, a następnie wycisnąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Dodać żelatynę do gorącego wywaru i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Wlać tyle bulionu na szynkę, aby tylko przykryć. Dotknij terrine mocno na twardej powierzchni, aby wybić kieszenie powietrzne, a następnie przykryj folią spożywczą. Schłodzić przez 3-4 godziny lub przez noc. Aby podawać, wyjąć z formy i pokroić w grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
10
Podawać z jagodami kapara i tostami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody KaparaJagody Kapara
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn