Ham hock & mustard terrine

Ham hock & mustard terrine
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, Ham hock & musztarda terrine może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 168 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 169 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jagód kapara, selera naciowego, żelatyny i pietruszki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Szynkowa, Ham hock & cabbage hash, oraz Schweinshaxe (Niem. Ham Hock).

Instrukcje

1
Włożyć szynkę do dużej patelni ze składnikami wywaru. Przykryć zimną wodą. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować przez 2 i pół do 3 godzin lub aż mięso spadnie z kości. Pozostawić do ostygnięcia na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Nasmarować 1-litrową foremkę terrynową lub puszkę bochenkową olejem, a następnie wyłożyć folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Usunąć skoki, a następnie przecedzić wywar przez drobne sito do patelni. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Szynkę rozdrobnić, pozostawiając kilka dużych kawałków, usuwając jak najwięcej tłuszczu i ścięgna, jak to możliwe. W dużej misce wymieszać szynkę z musztardą i pietruszką. Wcisnąć mieszaninę do przygotowanej terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Przywróć zarezerwowany zapas do szybkiego wrzenia i zmniejsz o połowę. Powinno zostać około 600ml / 1PT płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Zdjąć z ognia. W międzyczasie moczyć żelatynę w zimnej wodzie przez 5 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Wyjąć z wody, a następnie wycisnąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Dodać żelatynę do gorącego wywaru i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
Wlać tyle bulionu na szynkę, aby tylko przykryć. Dotknij terrine mocno na twardej powierzchni, aby wybić kieszenie powietrzne, a następnie przykryj folią spożywczą. Schłodzić przez 3-4 godziny lub przez noc. Aby podawać, wyjąć z formy i pokroić w grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
10
Podawać z jagodami kapara i tostami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody KaparaJagody Kapara
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn