Halloumi z kuskusem i zielenią
Halloumi z kuskusem i zielenią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 432 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mieszanki sałat, liście mięty, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halloumi z salsą z ciecierzycy i kuskusem, Przyprawiony Kuskus z grillowanym Halloumi i warzywami gotowanymi na parze, oraz Musztarda i szynka z opiekanym kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/4 szklanki wody, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczka soli i cayenne do wrzenia.
Zdjąć z ognia, dodać kuskus i groszek cukrowy, przykryć i odstawić, aż kuskus będzie miękki do ugryzienia, około 5 minut. Puch z widelcem.
W międzyczasie ułóż plastry halloumi w jednej warstwie na patelni nieprzywierającej o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, 5 do 7 minut w sumie.
Wyjmij patelnię z ognia, ale pozostaw ser na patelni, aby się ogrzał.
W 1 szklance miarki wymieszaj sok z cytryny, pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek oraz sól i pieprz do smaku. W dużej misce wymieszaj warzywa sałatkowe z 1/4 szklanki dressingu. Kopiec równo na czterech płytach. Pomidory koktajlowe, pietruszkę i miętę wymieszać z kuskusem i ułożyć na zieleni. Górne porcje równomiernie z plastrami halloumi, następnie opatrunek.
Dekoruj cytrynowymi klinami.