Halloumi i szaszłyki warzywne
Halloumi i szaszłyki warzywne to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 6,28 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 25g białka, oraz 35 g tłuszczu. 172 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oregano, pomidory winogronowe, ciepło grillowe: średnio wysokie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Szaszłyki Warzywne Halloumi, Inspirowane grecką cukinią, Halloumi i karczochami szaszłyki warzywne / warzywa na grillu, oraz Szaszłyki Halloumi i oliwki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem olej, sok z cytryny, ocet, czosnek, oregano i miętę w dużej misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać ser, cukinię, cebulę i pomidory, i wrzucić do połączenia.
Ewentualnie nawlecz ser, cukinię, cebulę i pomidory na szaszłyki.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grilluj szaszłyki na bezpośrednim ogniu, aż ser Brązy i cukinia lekko zmięknie, 3-5 minut na stronę.
Wyjmij szaszłyki z grilla na talerz do serwowania. Wyciśnij cytrynowe kliny na szaszłyki i podawaj od razu z tzatziki i ciepłą pitą.