Halibut ze smażonymi kaparami i cytryną
Halibut ze smażonymi kaparami i cytryną to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z cytryny, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Halibut z cytryną, kaparami i grzankami, Smażona ryba z sosem cytrynowo-śmietanowym i kaparami, oraz Jajka zapiekane ze smażonymi kaparami, cytryną i pietruszką.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotuj 1 litr wody.
Dodać kapary i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Kapary osuszyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Na dużej patelni, rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać skórkę z cytryny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zacznie brązowieć, o 40 sekund. Łyżką szczelinową przenieś skórkę na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Kapary zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar. Podgrzać oliwę z oliwek.
Dodać kapary i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż chrupiące i rumiane, o 3 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć kapary Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Wytrzyj patelnię.
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się. Sezon halibut z solą i pieprzem, dodać go do patelni i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące na dnie, o 4 protokół. Obróć filety i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko biały przez cały, o 4 minuty dłużej.
Przenieś rybę na talerze i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj wino na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 3 protokół.
Dodać sok z cytryny i zdjąć z ognia. Mieszamy na maśle do rozpuszczenia i doprawiamy sosem solą i pieprzem.
Polać sosem halibuta, polać smażoną skórką z cytryny i kaparami i podawać.
Podsmażone kapary i skórkę z cytryny podawaj na pizzy, grillowanym kurczaku, w sałatkach lub omlecie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio