Halibut ze smażonymi kaparami i cytryną

Halibut ze smażonymi kaparami i cytryną
Halibut ze smażonymi kaparami i cytryną to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z cytryny, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Halibut z cytryną, kaparami i grzankami, Smażona ryba z sosem cytrynowo-śmietanowym i kaparami, oraz Jajka zapiekane ze smażonymi kaparami, cytryną i pietruszką.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotuj 1 litr wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać kapary i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
3
Kapary osuszyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Na dużej patelni, rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać skórkę z cytryny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zacznie brązowieć, o 40 sekund. Łyżką szczelinową przenieś skórkę na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Kapary zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar. Podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
7
Dodać kapary i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż chrupiące i rumiane, o 3 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć kapary Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Wytrzyj patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni i ciepła, aż mieni się. Sezon halibut z solą i pieprzem, dodać go do patelni i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące na dnie, o 4 protokół. Obróć filety i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko biały przez cały, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Przenieś rybę na talerze i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Dodaj wino na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodać sok z cytryny i zdjąć z ognia. Mieszamy na maśle do rozpuszczenia i doprawiamy sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
świeża Resztkaświeża Resztka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
12
Polać sosem halibuta, polać smażoną skórką z cytryny i kaparami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
HalibutHalibut
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1
Podsmażone kapary i skórkę z cytryny podawaj na pizzy, grillowanym kurczaku, w sałatkach lub omlecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak Z GrillaKurczak Z Grilla
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn