Halibut zawinięty w ziemniaki ze smażonym szpinakiem
Halibut owinięty ziemniakami ze smażonym szpinakiem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 294 kalorie, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz długie złote ziemniaki yukon, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Halibut zawinięty w ziemniaki ze smażonym szpinakiem, Halibut Owinięty Ziemniakami, oraz Prosciutto-zawinięty Kurczak ze smażonym szpinakiem.
Instrukcje
Rybę osuszyć; posypać solą i pieprzem.
Umieść duży arkusz pergaminu na powierzchni roboczej. Połówki każdego ziemniaka wzdłuż.Korzystanie V-krajalnica lub mandolina, pokroić eachpotato pół bardzo cienko. Ustaw od 5 do 6 plastrów pergaminu w rzędzie, nakładając długie strony. Zrób kolejny wiersz, który nakłada siękrótkie końce pierwszego rzędu, tworząc 6x5-calowy przekrój.
Posyp prostokąt solą i pieprzem. Ustaw 1 filet w poprzek nałożonychkrótkie końce plastrów. Fold boki prostokątaprzez ryby, tworząc pakiet. Naciśnij, aby się trzymać.
Posypać solą i pieprzem. Powtórz zlamywanie plasterków ziemniaków i filetów rybnych.
Podgrzać 3 łyżki oleju w każdym z 2duże patelnie na średnim ogniu. Set3 owinięte filety rybne, szew w dół, na każdej patelni. Gotować na złoty kolor na dnie, o 3 protokół. Obróć; gotuj, aż ryba będzie w środku, 2 do 3 minut dłużej.
Przenieść na talerze; przykryć, aby się ogrzać.
Dodaj 2 łyżki oleju do 1 patelni.
Addgarlic; wymieszać 1 minutę.
Dodaj 1/3 szpinaku; wrzucić szczypcami, aż szpinak zaczyna towilt.
Dodaj pozostały szpinak w 2 dodatkach; mieszać tylko do początku więdnąć. Przyprawa z solą i pieprzem. Talerze spinachamong podzielić z rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.