Halibut zapiekany z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu

Halibut zapiekany z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu
Smażony halibut z risotto z białymi szparagami i Purée z grochu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 988 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 8,48 zł / porcja. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany, Białe Risotto z Puree Fava, oraz Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli.

Instrukcje

1
W dużej misce lub naczyniu do pieczenia, ubić razem olej, rozmaryn, tymianek, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać halibuta i wymieszać, aby pokryć go w marynacie. Przykryć folią i marynować, w lodówce, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
HalibutHalibut
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj groszek, szpinak i sok z cytryny, zatrzymując się i skrobając od czasu do czasu po bokach i mieszając, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Napełnij dużą miskę lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W średnim rondlu na dużym ogniu doprowadzić osoloną wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać szparagi i gotować, odkryte, aż chrupiące-przetargu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
4
Odcedzić, a następnie natychmiast zanurzyć włócznie w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Szparagi odcedzić ponownie i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
6
W średnim rondlu podsmażyć patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu, roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać szparagi i wrzucić do roztopionego masła. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
8
W średnim rondlu na umiarkowanym ogrzać bulion z kurczaka. Trzymaj zapas gorący na piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
9
W drugim średnim rondlu na umiarkowanym ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodaj szalotkę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
11
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
12
Dodaj 1 filiżankę gorącego wywaru i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż wywar zostanie prawie wchłonięty, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
13
Dodaj więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego i często mieszając, aż ryż będzie miękki, a mieszanina kremowa, o 20 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
14
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła, parmezan, szczypiorek i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Usunąć halibuta z marynaty i osuszyć, a następnie zwinąć każdy filet w kawałek tłuszczu. W dużej patelni podsmażyć na umiarkowanym ogniu, ogrzać oliwę z oliwek. Rozgrzać halibuta ze wszystkich stron, a następnie zakończyć w piekarniku na 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
HalibutHalibut
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Podziel risotto na 4 talerze. Wierzch ze szparagami i halibutem, a skropić grochem czystym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
HalibutHalibut
2
Od Mistrza
3
Chef, 2013 FOX

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż arborioryż arborio596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiblanszowany szpinak dla niemowlątblanszowany szpinak dla niemowląt11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4caul fatcaul fat4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCaul fat jest weblike membrana materiału tłuszczowego, który otacza narządy niektórych zwierząt, w tym świń, owiec i krów. Po owinięciu wokół mięsa lub ryb, dodaje smaku, wilgoci i tłuszczu, i zasadniczo topi się w mięsie lub rybach, jak gotuje. Trochę buCaul fat jest weblike membrana materiału tłuszczowego, który otacza narządy niektórych zwierząt, w tym świń, owiec i krów. Po owinięciu wokół mięsa lub ryb, dodaje smaku, wilgoci i tłuszczu, i zasadniczo topi się w mięsie lub rybach, jak gotuje. Trochę bu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży szczypiorekmielony świeży szczypiorek2(zima)mielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska2(zima)rozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2(zima)mielony świeży tymianekmielony świeży tymianek3(zima)olej z pestek winogronolej z pestek winogron680Orzechy dowolne (posiekane)filety halibuta bez skóry, bez kościfilety halibuta bez skóry, bez kości1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroszek blanszowanygroszek blanszowany1( bakłażany)szalotka mielonaszalotka mielona6(zima)masło niesolonemasło niesolone1bunchszparagi białe, obraneszparagi białe, obrane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn