Halibut z sosem sojowo-imbirowym
Halibut z sosem sojowo-imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 33g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.02 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mirin, pieprz, filety halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sos Sojowo-Sezamowy, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Soy Ginger Glazed Halibut w / Ginger Peach Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż złoty, 3 do 4 protokół. W małej misce wymieszaj sos sojowy z octem ryżowym, mirinem, olejami z pestek winogron i sezamu, szalotkami i imbirem. W dużym, płytkim naczyniu posmaruj filety z halibuta połową sosu sojowo-imbirowego. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Przełożyć halibuta na dużą, obfitą blachę do pieczenia i doprawić pieprzem.
Piec ryby w górnej trzeciej części piekarnika przez 10 do 12 minut, lub do szkliwione i po prostu gotowane przez.
Łyżka ryżu do płytkich misek. Filety z halibuta ułożyć na wierzchu i łyżkę szpinaku.
Resztę sosu zalać rybą, posypać prażonym sezamem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.