Halibut z pikantną miętą-chutney z kolendry
Halibut z pikantną miętą - chutney z kolendry to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 6,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz imbir, 3-mniej tłuszczu serek, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chutney kolendro-miętowy, Chutney Kolendro-Miętowy, oraz Chutney miętowo-kolendrowy.
Instrukcje
Usunąć nasiona z połowy pieprzu serrano; pozostawić nasiona w drugiej połowie pieprzu.
Umieść obie połówki pieprzu w mini robocie kuchennym; pulsuj 5 razy lub do zmielenia.
Dodać kolendrę i następne 9 składników (przez czosnek); proces do gładkiej. Wymieszać z miętą.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Połączyć garam masala i 1/4 łyżeczki soli; posypać równomiernie rybą.
Dodać olej i masło do patelni; wirować, aż masło się rozpuści.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.