Halibut z pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Halibut z pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 351 kalorii, 34 g białka i 17 g tłuszczu każda. Za 7,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup wino, pieprz, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną, przyjazną dla fodmap i pescatarian. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj Halibuta z pepitami, kaparami i pomidorami, Czerwonego lucjana Cat Cory z pepitami, kaparami, pomidorami wiśniowymi i Makaronem z muszką z pomidorami wiśniowymi, kaparami i bazylią, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Na małej, suchej patelni na średnim ogniu lekko podsmaż pepitas. Nie pozwól, żeby się zrumieniły. Gdy tylko poczujesz ich zapach, zdejmij patelnię z ognia i przełóż ją na duży talerz. Odłożyć na bok.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posyp halibuta z obu stron 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Rozgrzej olej na dużej patelni z żaroodpornym uchwytem na średnim ogniu, aż zacznie się mienić, ale nie dymi.
Umieść filety skórą do góry na gorącym oleju i smaż, aż ryba zacznie zmieniać kolor, od 2 do 3 minut. Obróć filety i dodaj sok z cytryny, wino i masło na patelnię. Gdy masło się rozpuści i zacznie pienić, dodaj kapary i pomidory i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory puszczą sok, około 1 minuty.
Włóż patelnię do piekarnika, aż ryba będzie ugotowana, od 7 do 10 minut. Posmaruj rybę odrobiną soku i przełóż na talerze.
Dodaj szklankę porwanej bazylii, pepitas i pozostałą łyżeczkę soli do soków z patelni i mieszaj, aż bazylia lekko zwiędnie. Połóż mieszaninę na rybie, udekoruj listkami świeżej bazylii i podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibuta można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 110 dolarów za butelkę.
![Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir]()
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.